Am fost 16 (1978)


partea 2-a


partea 3-a


partea 4-a


partea 5-a


partea 6-a


partea 7-a


partea 8-a


partea 9-a ultima


Filmul urmareste povestea unui grup de soldati romani din razboiul mondial, in drumul lor spre Muntii Tatra. Asa cum ne-au obisnuit filmele de razboi rusesti, actiunea se incheaga din momente de lupta crunte, dar si din cateva clipe de tandrete si chiar dragoste. Pe masura ce batalionul e decimat ca in cantecelul cu cei zece negri mititei, supravietuitorii rememoreza cele mai importante momente. George Cornea, cunoscut initial ca operator, apoi trecut la regie, este atent la detaliile mici de viata, filmul castigand astfel emotie si autenticitate.

Regie: Mircea George Cornea
Distributie: Elisabeta Adam, Iurie Darie, Sebastian Papaiani, Alexandru Repan
7 Responses
  1. Donkeypapuas Says:

    De fapt e vorba de un pluton care luptă în Budapesta. Cel cu "povestea unui grup de soldati romani din razboiul mondial, in drumul lor spre Muntii Tatra" se numeşte "Noi, cei din linia întâi!"


  2. Anonim Says:

    alo, au fost doua razboaie mondiale nu unul singur. specifica si matale la care din ele te referi daca tot faci pseudo rezumate filmelor


  3. Aron Says:

    Bulica,
    anonimule,
    doar i al ii-lea razboi s-a ajuns in Tatra.


  4. Anonim Says:

    I-mi spune, cineva binevoitor, cum se numeste melodia de la inceput, compozitor si interpret? Multumesc anticipat.


  5. Anonim Says:

    compozitorul se numeste ramon tavernier


  6. Anonim Says:

    acum daca tot am dezvaluit numele compozitorului, zi-mi si tu, oricare ai fi, numele celui care canta melodia.


  7. Dan Says:

    cred ca melodia este "ranitul dintre linii", iar interpretul este (se poate sa ma insel) Mircea Bodolan.


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters