Baltagul (1969)


Dupa romanul cu acelasi nume al lui Mihail Sadoveanu.

Regie: Mircea Muresan
Distributie: Sidonia Manolache
20 Responses
  1. Unknown Says:

    genial si nimic mai mult.
    si cartea e, dar filmul e o ecranizare superba.


  2. Unknown Says:

    Stimatii proprietari ai acestui Site ,sunt rugati insistent sa dea jos linkurile de la filmele :BALTAGUL-FRATII JDERI si DUMBRAVA MINUNATA.
    Sunteti in flagrant delict cu drepturile ce revin din Legea Dreptului de Autor nr.8/1996.
    Familia marelui autor roman Mihail Sadoveanu


  3. Anonim Says:

    http://video.google.com/videoplay?docid=-879050053947969678&hl=ru#
    este lin-ul unde se afla filmul Baltagul. Daca inca nu ati inteles, asta inseamna ca trebuie va explic: filmul este stocat pe un server de internet din Rusia, nu pe site-ul pe care l-ati vizionat. La http://cinemaromanesc.blogspot.com nu exista stocat acest film.
    Daca vreti sa dati in judecata pe cineva, dati Rusia in judecata, daca aveti curaj. Nici America, nici SUA si nici un alt continent de pe acest pamant, planeta TERRA, nu au acest curaj, sa se lege de Rusia, incercati dumneavoastra, doamna Smaranda.
    Cred ca sunteti invidioasa sau doar ahtiata dupa banii care nu vor intra in nici un cont, pentru ca internetul e inca accesibil tuturor. Mai bine pastrativa demnitatea si bucurativa de viata pe care o aveti, decat sa va puneti mintea cu cei ce au puterea.
    La revedere, stimata doamna.


  4. NH4NCO Says:

    Buna ziua, tuturor! Cu toata stima pentru familia marelui scriitor care a fost MIHAIL SADOVEANU, VREAU SA VA TRANSMIT DECAT CA AR TREBUI SA FITI MANDRI CA SUNTETI RUDE CU ASA O PERSONALITATE, SI NU AR TREBUI SA VA MAHNEASCA DACA SUNT POSTATE FILME SAU ALTE MATERIALE CARE AU LEGATURA CU SCRIITORUL, INTRUCAT DE ACEEA AU FOST SCRISE DE DANSUL: SPRE A FI CITITE( RESPECTIV VIZIONATE SUB FORMA FILMELOR). MULTI DINTRE NOI NU AU POSIBILITATEA NICI MACAR SA-SI CUMPERE O CARTE, D-APOI UN DVD, SAU SA MERGEM LA CINEMA! LASATI-NE SA NE BUCURAM DE SCRIITORII NATIONALI, SI DE OPERELE LOR, SI NU MAI FITI ASA AVARI! LA URMA URMEI, AR TREBUI SA AVETI DE INVATAT DIN OPERELE MARILOR SCRIITORI, CARORA VOI NU LE ADUCETI ONOARE. EI SUNT AI TUTUROR ROMANILOR, NU ALE NEAMURILOR LACOME DE BANI. BAFTA TUTUROR!Dati o sansa culturii!


  5. Familia Ursachi Says:

    @NH4NCO Stimate/Stimata,cu tot respectul ptr.dumneata,din pacate comentarul D-stra este un comentar de stil stalinist/comunist(aceasta nu este o jignire,ci o constatare).
    Atata timp cat INTREAGA LUME CIVILIZATA (Excluzand Respublyka Romanyka) drepturile de autor sunt respectate,adica mostenitorii au un drept de autor pe o perioada de 70 de ani,nu inteleg de ce faci aceste comentarii ieftine fara noima dar mai ales nedocumentate,imi spun ca esti raut intentionat!Ceahlaul Literaturii Romanesti,cum a fost numit Badia Mihai,nu a scris pentru a fi citit,dar nu a publicat niciodata gratis!Daca muncesti,trebuie sa fii platit!
    Eu te-nteleg ca nu ai bani si-mi pare rau,dar ca sa ciordesti din ce nu este altau,nu este conform Bibliei!Mostenitorii lui Mihaul Sadoveanu,fac de mult donatii la Bibliotecile rurale!Documenteaza-te !Dar ca sa spui ca declari ca Opera lui Mihail Sadoveanu este a TUTUROR ROMANILOR este pur si simplu o tampenie!Opera lui Mihail Sadoveanu va fi a tuturor Romanilor in anul 2031 cand se vor stinge DREPTURILE LEGALE DE AUTOR!


  6. Andrei Says:

    Cainii latra, caravanele trec...


  7. Anonim Says:

    Da....foarte buna initiativa asta cu blogul asta. Dar acum pentru domnul blogar daca tot vrea sa faca ceva bun sa incerce saia fiecare film in parte si sa il faca bluray[HD].E ceva de munca sa le prelucrezi , dar eforul se merita si asa....poti face si un ban . Eu personal sunt dispus sa cumpar daca ar fi in calitate HD . Multumesc si Doamne ajuta . aaaaa daca vrei sa ma contactezi ma poti gasi pe anamaria_eu68 . merci



  8. Anonim Says:

    Filmul, fiind facut in 1969, nu intra sub incidenta Legii nr.8/1996 ci sub incidenta Decretului nr.321/1956.
    Cum Sadoveanu nu are descendenti, singurii care mosteneau drepturi de autor pe termen de 50 de ani, cererea dv. adresata administratorilor sitului este fara baza legala


  9. Anonim Says:

    Stimata/Stimate ,nu pot sa ma abtin sa nu observ ca esti absolut pe din afara atat cat priveste Legile Dreptului Romanesc cat si cel International!
    Decretul nr.321/1956,nu mai este valabil si nu se mai aplica !Ca atare DUPA MOARTEA AUTORULUI,DESCENDENTII ACESTUIA DETIN IN CONTINUARE PE O PERIOADA DE 70 (saptezecideani) DREPTURILE DE AUTOR CE REVIN DE PE URMA RESPECTIVULUI AUTOR.
    Pentru in-cultura Dumitale dar si pentru a anunta si alti rauvoitori sau pur si simplu inculculti: Mihail Sadoveanu mai are un mostenitor in viata :O Nepoata care este fiica uneia din ficele lui M.Sadoveanu.Aceasta Doamna inca mai traieste ( in ciuda Hotilor si Piratilor de Opera Sadoveniana!).

    In curand ADMINISTRATORUL acestui Site va primi o cere de dare in judecata pe aceasta tema.De asta sa fiti sigur!
    Ca Romanu-i Hot si Pungas,se stie din istorie,dar odata trebuie sa se termine cu acest banditism!De la Politicieni,la Vamesi la Editori de carte etc.etc. TOTI FURA..!!
    Precum si ADMINISTRATORUL acestui Blogg.
    Cum Sadoveanu nu are descendenti, singurii care mosteneau drepturi de autor pe termen de 50 de ani, cererea dv. adresata administratorilor sitului este fara baza legala


  10. Anonim Says:

    ce draq va ganditi la artisti si porcarii...ganditi-va unde va ascundeti cand vine al 3-lea razboi mondial fratilor...lasa-le draq de filme sa le vada lumea :)) saracii autori nu pot ei sa stea in morminte ca le sunt difuzate filmele sau le pirateaza cineva ...saracii oameni au innebunit frate...la cate sunt pe NETUL ASTA............valeeeeuuuuu,de Sadoveanu ne pasa noua :))))) Nu mai invata nici draq de el


  11. andrey Says:

    imi aduce aminte de scoala... si de bac :D oricum e frumos


  12. Unknown Says:

    plus ca filmele astea au fost facute pe banii statului, implicit ai nostrii... asa ca e normal sa fie publice.


  13. Anonim Says:

    Hop si eu !

    Tuturor care au probleme in ceea ce priveste Dreptul de Autor.

    Cond o scapati de aceasta boala grea Mioritica,adica CIORDITUL..?!
    Am fost,suntem si o sa ramanem inca cateva secole un Neam de Hoti!A fura este in genele Romanului:adica ce de ce sa nu fur?Se stie:Romanul intai fura si DUPA acee se intreaba la cei va folosi...!Sinistru da aevarat.Toti cei care scuza furtul au o mentatlitate care este greu de schimbat.
    Unii aduc ca argumente (stupide-bine-nteles) cica familia Sadoveanu este "ahtiata dupa bani".Nu cunosc Familia Sadoveanu ,dar ce va pot spune ca si eu la fel sunt iritat cand vad ca mi se ciordesc pe Internet anumite opere scrise/compuse de mine,fara nici o rusine.Voi astia ,MILOGILOR,daca nu aveti bani,macar furati si tineti-va pliscul,nu mai fiti si aroganti...nesimtitilor!Auzi ca daca UIInternetul este al tuturor asta inseamna ca si CIORDITUL ESTE LIBER..!!Mentalitate tiganeasca.!
    Un alt dobitoc,neinformat scrie: "Cum Sadoveanu nu are descendenti, singurii care mosteneau drepturi de autor pe termen de 50 de ani, cererea dv. adresata administratorilor sitului este fara baza legala".
    mai dobitocule,informeaza-te la COPYRO si ai sa vezi ca mIHAIL sADOVEANU ARE MOSTENITORI legali IAR DREPTURILE DE AUTOR SUNT VALABILE 70 DE ANI,SPUNE LEGE NR.8/1996.
    Deci voi astia postaci comunisti ala Elzo Valugi,care-n mintea voastra"totu-i a poporului" incercati sa va deschideti putinii creeri pe care-i aveti si sa intelegeti ca Legea Dreptului de Autor este UNIVERSALA !Deci si Romania si mai ales trogloditii care locuiesc acolo musai sa respecte ageasta lege.
    ATATA TIMP CAT CINEVA A MUNCIT SI NU A FURAT CA VOI,ARE DREPTUL CA MUNCA SA-I FIE RASPLATITA!


  14. Anonim Says:

    Ar fi mai dragut daca ati intelege ce inseamna defapt internetul. Internetul suntem noi toti, care impartim diferite proprietati intelectuale. Pentru a ajunge aceasta proprietate pe internet, cinva tot a trebuit sa cumpere sau sa plateasca intr-un fel sau altul. Nu se numeste hotie ci imprumut sau copiere. Daca nu sunteti de-acord cu acest lucru, nu aveti ce cauta in biblioteci. Daca hostingul este facut in Rusia, administratorul blogului n-are ce pati. Get your facts straight, people.:)


  15. carmen Says:

    super,mi-a placut foarte mult!
    carmen


  16. liviu Says:

    Cine sunteti dumneavoastra sau mai bine zis tu cel care faci spume la gura bine pitit sub masca unui cunoscator al valorilor romanesti? Daca imi dai voie... vorbesti ca un marlan. treci de la miorita la genetica si de la genetica la lingvistica si mai faci si cate-o halta prin mahala.. Ce opere ti s-au furat in internet? Ca ne si sperii.. Ub tanar ti-a zis ca nu are bani sa cumpere o paine daramite o carte si tu ca un tarlan atoatestiutor il faci nesimtit si dobitoc si il trimiti sa fure. Cine e tiganul?. Zi-mi ce-ai scris ca sa stiu cine esti. Asa poate iti dau voie sa rasfoiesti ceea ce am scris eu intr-o viata. Nu de astia ca tine are nevoie poporul roman ca sa se trezeasca ci de tinerii astia rebeli care impart totul Vii tu insa si ne lamuresti ca asta e ciordit . Cred ca ai grave probvleme cu tine insuti sa te aprinzi asa contra celor care au vrut sa vada baltagul un film de acum 40 de ani. E si asta o minune ca acesti nesimtiti vor sa vada filmul. Insist sa imi spui cine esti si iti promit sa iti arat ce inseamna o opera.


  17. Unknown Says:

    @liviu spunea...-:)

    Stimate,se vede ca esti o persoana deosebit de complexata si mai ales debusolata;incepi cu D-stra,dupa aia dai in TU dupa care ma faci marlan;deci nu prea sti cum s-o iei....;hai sa te ajut putin.
    Pai stimate,eu stiu prea bine ca replicile " democratice`" cu privire la " libera circulatie " a filmelor ciordite,copiate si dupa aceeea postate pe Internet sunt formulate de catre ciorditori ca tine pe care nu pot decat sa le spun pe nume,adica HOTI/CIORDITORI.Daca te deranjeaza aceasta denumire,n-am ce-ti face deoarece daca-i sustii inseamna ca faci parte din aceasta gloata care doresc ca sa imparta ce nu le apartine .......
    Cei care-si imagineaza in mintea bolnava ca Internetul este o Piata Libera unde se poate ciordi in voie,adica sa " cumpere" in sistem proletar fara a mai da un ban autorului sunt cei care care-s limitati si nu au scrupule.Daca doresti cu adevarat sa te cultivi,du-te la o BIBLIOTECA SI IMPRUMUTA DE ACOLO SI NU RASPANDI PE INTERNET CE NU-TI APARTINE.
    Ha,ha,ha " tinerii rebeli care impart totul" adica TINERII CIORDITORI,noua generatie de intelectuali mioritici si " doctoranzi in copy-paste" de care s-a umplut Romanyka.
    Nu-mi mai tine teoria chibritului ca nu tine dar si mai mult devii ridicol.Iar in ceea ce priveste aroganta de a " insista" ca sa stii cine sunt,am sa-ti marturisesc ca n-am sa-ti satisfac aceasta curiozitatesi placere din doua motive:
    1.Dezvaluiestet-ti primul identitatea
    2.Daca ma vei cunoaste vei avea remuscari...
    Ca atare " Tak it easy" si i-a piciorul de pe acceleratie


  18. Anonim Says:

    Au muncit bietii scriitori, dar nu si-au cules meritele. Vin cei de pe urma sa le adune. Sa stea pe burtica si sa se lafaie in munca altora. Halal identitati. Ma bucur ca nu va cunosc.


  19. Gogu de la Gaze Says:

    @Anonimului " Au muncit bietii scriitori, dar nu si-au cules meritele. Vin cei de pe urma sa le adune. Sa stea pe burtica si sa se lafaie in munca altora. Halal identitati. Ma bucur ca nu va cunosc.

    Inca un Milog ca tine care posteaza ineptii si ciordeste ce nu-i al lui.
    Cine esti tu mai insecta ca sa-l faci pe Ceahlaul Literaturii Romane cel ce-a fost Mihail Sadoveanu "biet scriitor"..?!?!
    Pentru ca tu nu poti fii in rolul celor care " Vin cei de pe urma sa le adune.",deoarece familia ta a fost impotenta din p.d.v. creatie literara,se trezeste in tine simtul proletar/protestatar de a ' cumpara" la modul proletara,adica A CIORDI CE NU-I AL TAU!
    Ptr cultura ta generala si ca sa-ti deschid mintea aia de NUCA ,atat ptr tine cat si ptr alti MILOGI care stiu numai sa ciordeasca, exista Legi Internationale,la care si romania a aderat ( de voie,de nevoie) in care Drepturile unui autor sunt protejate timp de 70 de ani de la moartea autorului!Clar si nu se discuta!Asa ca ,daca stii sa socotesti fa si tu o mica socoteala anul de deces al marelui scriitor fiind 1960,iar drepturile de autor au inceput sa fie valabile notarial din 1961;deci 1961 plus 70 ,face 2031.Deci toti retardatii de-alde tine tre' sa-nteleaga odata ca MIHAIL SADOVEANU are drepturile de Autor protejate pana in anul 2031,dupa care devin publice!Pana atunci TOTI care doresc sa se infupte din capodopera lui in mod gratuit ,trebuie sa-i deziluzionez.!Iar ca fapt divers ,trebuie stiut faptul ca Familia Sadoveanu,a daruit GRATIS mii de volume la scoli din provincie ;scoli care nu au putere financiara ptr a avea o biblioteca proprie!A darui este una si A CIORDI ca voi astia proletari de internet este cu totl altceva.....


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters