Liceenii - Declaratie de Dragoste (1985)


Titlu Original: Declaratie de Dragoste
Anul: 1985
Duratia: 95 min.
Descriere: Un film despre iubire si viata de licean care a umplut cinematografele. "Declaratie de dragoste" poate fi considerat unul dintre primele "lovestory-uri" romanesti. Adrian Paduraru si Teodora Mares sunt protagonisti, iar Ion Caramitru si Tamara Buciuceanu fac doua roluri de neuitat in ipostaza faimosilor profesori Socrate, respectiv Isoscel.
Este primul film al unui adevarat fenomen sociologic al anilor '80, "care oferea tinerilor o alternativa la conformismul cinematografiei epocii" (Tudor Caranfil).
6 Responses
  1. Anonim Says:

    Este filmul adolescentei mele. L-am vazut de zeci de ori. Era alta atmosfera in perioada aceea. Oare de ce nu scoate nimeni un CD cu coloana sonora din acest film? Sigur ar fi un succes.


  2. este adevarat si eu am trait acele tinpuri ale liceenilor sentimentali si a concertelor de neuitat si de o anvergura asemanatoare cu concertele marilor muzicieni de toate genurile ale dom paunescu ,sper caé in familie sa se inceapa sa se promoveze din nou sentimentul de dragoste ,le transmit liceenilor de astazi sa fie asemeni celor din ani 80 ,sinpli ,sinceri ,romantici si dornici de o adolescenta frumoasa ,este o perioada foarte inportanta pt voi ,un licean al anilor 80 va multumesc ,va scriu din franta si va spun sincer ca zilnic vizionez filme romanseti romania te iubesc!


  3. Anonim Says:

    Este si filmul tineretii mele. L-am vazut de mai multe ori si de fiecare cada cu aceeasi emotie.


  4. Anonim Says:

    este un film facut cu suflet asta a fost romanu nostru ar trebui sai puna pret si sa deschida din nou cinemtografia pt ca ar aduce succes fanilor


  5. Anonim Says:

    Petre, Petre de ce nu ai invatat tu mai multa gramatica!?! In TINPURILE ce erai mai SINPLU... ;D


  6. Anonim Says:

    filmul care mi-a marcat adolescenta...il pot revedea de mii de ori,emotiile vor fi mereu aceleasi..pentru ca asta era de fapt viata noastra de liceeni atunci....


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters