Ciuleandra (1985)


Am abordat cu tot curajul subiectul si sunt convins că am realizat un film deosebit, care l-ar fi multumit pe Liviu Rebreanu. Prin relatiile mele, filmul a fost o coproductie româno-germană si a reprezentat România la festivalul de la Karlovy-Vary оn 1986. Anca Sцnz – Ion Ritiu a fost, cred, cel mai frumos cuplu al anului. (Sergiu Nicoleascu)

Regie: Sergiu Nicolaescu
Distributie: Ion Ritiu, Stefan Iordache, Gilda Marinescu, Gheorghe Cozorici
8 Responses
  1. Anonim Says:

    Ma bucur foarte tare ca in sfarsit a avut cineva ideea sa promoveze filmele romanesti... In sfarsit romanii de peste tot se pot bucura de cinematografia romaneasca. Va multumesc din suflet! De 8 ani de zile caut filme romanesti...


  2. Anonim Says:

    O capodopera! Pacat ca nu a fost tradus si in alte limbi, sa stie lumea de ce sintem capabili!


  3. Anonim Says:

    Pacat de toata lucrarea daca mixajul vocii cu muzica inca sufera mult la toate filmele romanesti.
    Se poate compara cu nuntile in care solistii sunt intrecuti de orchesta.


  4. Anonim Says:

    Ion Ritiu - GENIAL


  5. Anonim Says:

    "Ciuleandra" lui Rebreanu e cartea care mi-a marcat poate cel mai mult adolscenta, eram foarte curioasa sa vad si ecranizarea dlui Nicolaescu...st total dezamagita, are un iz comunist, imi pare rau, n-are nici o legaura cu perioada interbelica, totul, replicile, decorurile,, muzica...tot respectul pt regizor, dar n-a iesit din tipar,cred ca s-a rascolit in groapa Rebreanu..mai rar asa filme proaste, desi ideea este geniala...pacat.


  6. Calin Says:

    Incredibil comentariul de mai sus; iz comunist???? Cred ca incepem sa devenim paranoici; Sunt curios cam cum era perioada interbelica??


  7. cristi Says:

    Nici nu poate fi vorba de iz comunist. Faptul ca are o puternica incarcatura sociala - genericul, cu soldati marsaluind, tarani legati dusi spre locul executiei, case arzand, apoi, tragedia tinerei fete, smulsa brutal din propriul habitat cu consecintele care se cunosc - ii face pe unii spectatori sa creada ca atentia le este exclusiv centrata pe acest aspect. Nu! Acest aspect, general, este cel caruia i se circumscrie cel particular,primul fiind generator al unui lant intreg de tragedii.


  8. Anonim Says:

    Cum ati reusit, dragilor, sa-l vedeti? Eu nu reusesc sa-l deschid in niciun fel.


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters