Nunta muta (2008)


Un film despre cat de absurda poate fi istoria si cum destine individuale pot fi distruse de cecitatea colectiva, despre cum cea mai plina de viata comedie poate degenera in tragedie. Astfel, o echipa de jurnalisti merge intr-un oras izolat sa filmeze un reportaj despre fenomenele paranormale. Satul e populat doar de femei in varsta. Primarul le povesteste intamplarea care a avut loc in primavara lui 1953 cand Mara si Iancu au decis sa se casatoreasca. Nunta a fost planificata pe 5 martie. In mijlocul ceremoniei, moartea lui Stalin se anunta.

Regie: Horatiu Malaele
Distributie: Victor Rebengiuc, Gheorghe Dinica, George Mihaita, Alexandru Bindea, Luminita Gheorghiu
18 Responses
  1. Anonim Says:

    splendid!!!ar trebui tradus in citeva limbi


  2. Anonim Says:

    Unul din filmele de aur ale cinematografiei romanesti din toate timpurile. Filmaririle, intradevar realizate cu arta, la firul ierbii, in contralumina, cu detaliile cele mai sugestive posibil, practic o insiruire de scene antologice : de dragoste, de umor nestavilit, de camaraderie, de solidaritate, de neliniste, tragice, privite cu candoare, cu intelegere, cu zambet amar, un hohot de ras colectiv, deturnat in moarte necrutatoare, neanteleasa nici de protagonisti, nici de posteritatea derizorie...absurd ca viata!


  3. Anonim Says:

    Adevarata ARTA cinematografica. Filmul este o amara tristete exprimata prin rasete, o insiruire memorabila,precum margelele pe o ata, de scene reprezentative, simbolice :
    -amuzamentul actual, melancolic si uimit al fostului copil Gogonica, ce parca nu si-ar fi pierdut in timp, candoarea
    -nelinistea nelamurita, intuita involuntar de reporteri pe locurile marcate de trecut cu fantome vii
    -dragostea in patulul de grau, risipind boabele ca pe un prea-plin prin spatiul liber dintre scandurile peretilor
    -remarci de-a dreptul filozofice in gura defavorizatilor soartei
    -umorul comunitatii, galgaind de viata, spirit, inteligenta si solidaritate coalizanta
    -afisarea inconstienta a prostiei autoritatilor cu drapelul, in scene cascada
    -innabusirea simbolica a rasului copiilor
    -uluirea oamenilor in fata cruzimii absurde si implacabile a strainilor
    -zborul ingerului in fata ochilor de copil
    -hohotul generalizat de ras si neintelegere, declansat, la sfarsit, de intrebarea babei- fiind- de fapt, o concluzie reprezentativa de nepasare si nesimtire actuala in fata vicisitudinilor istoriei acestei tari.


  4. Anonim Says:

    MISTO COMEDIE/DRAMA BURLEASC.CAM PREA MULTE VULGARISME IN DIALOG,SE PUTEA FARA ELE.VAD CA MAI MULTE FILME AU ACASTA CARACTERISTICA.Nu prea dau cinste culturii Rom. din pacate.Daca continuati asa DL.artisti vom abrutiza generatiile viitoare.Nu se creaza respect prin acest fel de dialog.Vom ajunge o natiune de mitocanii.Este al 5-lea film cu dialogul de clasa inferioara pe care-l vad in ultima saptamina.Sint sigur ca se poate si altfel sa-ti exprimi ideia.Ma mir ca nu ati observat ca in filmele Amer. sint scoase magariile.Aveti probleme de gindire.


  5. Anonim Says:

    Remarcabil! Bavo Horatiu Malaele!


  6. Anonim Says:

    Felicitari,un film bun,vrem sa vedem mai multe,sa vedem ceea ce a fost sau ar putea fi.Despre vulgarismele ce un alt anonim este nemultumit ce sa spun, trebuie sa inteleaga ca fac parte din viata cotidiana,daca le vei scoate din film va fi ca un fel de SF movie,nu lasa copii mici sa vizioneze filmul,si nici tu.Filmul in esenta copiaza realitati vesele sau dureroase puse pe pelicula de niste maestrii ai culturii romanesi,cam asa a fost la nunta mea,mai putin tagic , dar cu amintiri nesterse,va amintiti de Brasov ,noiembrie 15,1987? da,am avut nunta intre arme,tancuri,securitate,frica.A fost sau nu a fost nunta?


  7. Anonim Says:

    un film de exceptie.nu-mi gasesc cuvinte sa-l descriu.daca n-ai o ruda ca mungiu-pipidi,n-ai ce cauta la Cannes.pilele au prins bine in orice oranduire,dar mai ales acum.respect,dle Malaele.


  8. Anonim Says:

    Mult zgomot pentru prea putin! Nume mari dar rezultatul nicidecum pe masura! Uneori e bine sa-ti cunosti limitele, sau macar sa incerci sa nu ti le supra apreciezi! Doar cateva scene mai deosebite, cum ar fi masa pe tacute, dar prea putin!!! Idea o fi fost ea interesanta dar a fost transpusa de o lume falsa care nu poate trai, din moment ce nu a existat! Niciodata tinerii din acei ani si mai ales cei de la tara nu-si bagau mana-n chiloti asa cum "sugereaza" filmul acesta, niciodata circul nu a intrat in vreun sat in acest mod ca cel prezentat aici, niciodata in crasmele din satele noastre nu au fost asa "dame usoare" ca la "buffet" in Texas... O atmosfera usor cabotina deci, spre regretul celor care il iubesc sincer pe Horatiu Malaele si nu numai! Si pentru ca asa au procedat antecomentatorii mei voi proceda si eu asemeni, deci voi semna anonim! Ne caracterizeaza pe noi romanii, o teama permanenta de ceva...! Macar voi ati avut puterea de a semna ceea ce ati facut si cu siguranta ca a fost destul de multa munca!


  9. grigore florin Says:

    superb mersi


  10. Anonim Says:

    Superb, am ramas foarte placut impresionata de acest film, din pacate era sala aproape goala... In orice caz, faptul ca l-am putut vedea in Germania, ca am aflat despre el in "Kulturzeit" la televizor, spune multe...din pacate nu am reusit sa urnesc nici un alt roman sa vina cu mine sa-l vedem...realitatea poate fi zdruncinatoate citeodata...


  11. Anonim Says:

    Nu stiu cum vi se pare voua... Sunt unul dintre oamenii care au trait in acea vreme si pot spune ca acest absurd dus la extreme functiona cateodata. Nu am sa uit niciodata cum oamenii satului stiau sa "fenteze" cotele pe care trebuiau sa le dea LA STAT (wow, de atunci este vorba asta dulce-amara: la stat). Mi se pare genial filmul!


  12. Magistral jucat !!!
    Este un film care ar fi fost normal sa fie difuzat de televiziunile din Romania !
    Felicitari


  13. Anonim Says:

    Comentariile nu-si au locul si nici
    rostul aici. Ba da, unul mic: Genial.
    Nu-s critic de Cinema si ma rezum numai la atat.
    Simplu: Felicitari !!


  14. Unknown Says:

    eu am ramas profund impresionata si pot sa spun ca e o capodopera.exceptional!


  15. Anonim Says:

    excelent, da' lipseste cu desavarsire, pe link.


  16. Anonim Says:

    subscriu comentariului anterior :(


  17. petronela Says:

    de ce nu pot sa-l vad?:((nu mi se deschide...


  18. Anonim Says:

    Remarcabil film! N-am sa fac alt comentariu, caci ar insemna sa repet ceea ce altii au spus deja. Mare pacat ca nu a ajuns intr-un festival international - sunt sigur ca n-ar fi trecut neobservat!

    Chapeau, Domnule Malaele!


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters