Un cartus de kent si un pachet de cafea (2004)


Scurt metraj

Regie: Cristi Puiu
Distributie: Mimi Branescu, Mihai Bratila, Victor Rebengiuc
19 Responses
  1. Dragos Dinulescu Says:

    Un film bulversant. Nu prin actiune (nu are asa ceva) sau prin mesaj, ci prin faptul ca nu spune nimic. Este o realizare prosta, dupa o idee absurda. Se vrea o critica la epoca contemporana (post-decembrista), dar nu reuseste decat sa fie o "realizare" stupida si groteasca la o asa-zisa "realitate contemporana".
    Curiosul care totusi isi va sacrifica 12 minute din viata sa vada aceasta "capodopera" de scurt-mesaj, va fi izbit inevitabil de absurdul ideii "filmului": fiul -evident potent dpdv financiar- ii cere tatalui sau un cartus de Kent si un pachet de cafea, pentru a le oferi drept mita "cuiva" ,in schimbul obtinerii unui job pentru tatal sau. Absurd!


  2. Anonim Says:

    MAI BAIETE,Dragos Dinulescu, daca nu intelegi nimic nu iti mai bate capul sa privesti asa ceva. Geme tara de ...............


  3. Anonim Says:

    Din pacate, tragedia de zi cu zi, a printilor nostrii este asa de bine ilustrata in aceste 10 minute.
    Doua generatii total, diferite...si totusi atat de asemanatoare. Oare s-a schimbat ceva in tarisoara asta numita...ROMANIA ???? La fel de zeflemisti si incurabili in dobitocismul Balcanic...pe care vrem sa-l exportam cu succes.


  4. diana Says:

    nu mi se pare prost filmu...chiar deloc...e deprimant...parerea mea:(


  5. Anonim Says:

    EXCELENT filmat si interpretat magistral.


  6. Anonim Says:

    absurd si fara relevanta in fine ,o absurditate.


  7. Departe de tara Says:

    Ca sa intelegi mesajul "filmuletului" trebuie - e musai - sa fi trait pe vremea lui Ceasca asemenea drama: " sa'ti pierzi serviciul cu doi ani inainte de pensie" .... probabil ca cei care comenteaza a lehamite sunt necunoscatori ai situatiei de dinainte de '89. Rebeciuc ramane acelasi titan printre titani ai actoriei romanesti.... relatia tata-fiu este extrem de greu de inteles de " contemporani" ... Noi , astia mai batrani care am muncit sub comunisti intelegem mult mai bine realistica subiectului.,....
    Dragos Dinulescu pare a fi un necunoscator al situatiei...Nimic nu'i absurd ci extrem de dureros de adevarat.....
    Dupa 18 ani departe de tara , filmuletul asta mi-a trezit amintiri dureroase....


  8. Anonim Says:

    Numai cine a trait pe vremea lui Ceasescu poate intelege mesajul filmului. Domnule Dragos nu stiu virsta dumneavoastra dar sunt comvins ca si parintii dv. au dat spaga un cartus de Kent sau un pachet de cafea. Asculta povestile celor care au trait pe vremea comunista apoi mai uitat-te la film si poate ai sa intelegi...
    cieva din strainatate


  9. emil tudose Says:

    nota 9,5 !dramatismul acestui scenariu se adreseaza insa numai unui segment limitat de "curiosi":
    -cei ce traiesc "marile"prefaceri contemporane si au virsta tatalui;
    -cei ce au copii ce au reusit in actualul mediu;
    -cei care au luat viata si rolul lor in viata in serios,astfel ca stiu sa faca doar ceea ce li s-a cerut;
    -cei ce tin la o anumita demnitate (nu in sens peiorativ fata de jobul de paznic) sociala cu care au fost obisnuiti,etc;
    nici vorba de absurd:vad rafinament in imortalizarea unei realitati a vremurilor prin care trecem grabiti;felicitari pentru ideie si realizare!


  10. Anonim Says:

    iti trebuie un pik de sensibilitate pt a intelege aceasta piesa drama e reala s-au cum bine spun ce-i mai multi sa fi trait in acele vremuri cind KENTUL SI CAFEAUA deschideau portile si faceau si minuni treceai clasa luai examene gaseai locuri de munca bunicele etc...


  11. Anonim Says:

    Ce tare a fost filmul asta! Cele mai bune 12 minute din ziua de azi.
    Copilul ala chiar nu intelege ca tatal lui face si el ce poate, pentru ca-i prea prins in ale lui. E pacat ca nu mai avem timp de parinti, ca dupa ce se duc o sa tot plangem dupa ei.
    Si Kentul ala putea sa-l dea direct baiatul, nu sa-l ceara, ca oricum le plateste taxele parintilor, dar atunci se pierdea subiectul filmului...


  12. Anonim Says:

    joce-a fost asta...schita umoristica?


  13. Morpheus Says:

    Desii nu am vz niciodata clipul ma simt de parca l'as fii vazut deja... in viata de zii cu zii...


  14. Anonim Says:

    Drama de zi cu zi a unei mari paturi sociale( durerea de parinte caruia poate ii este foame dar de jena nu cere nimic fiului,umilinta ca trebuie sa ceara o slujba,ca se simte inutil .....si cate ar mai fi de spus despre acest filmule)
    Un film dureros de actual,care in cateva minute spune atat de mult.Te face sa vibrezi


  15. Anonim Says:

    Mie mi-a placut, ca arata cum este azi Romania post-comunista, unde micile 'atentii' deschid usile, noua clasa sociala nu mai are nici un fel de valori morale.
    Chiar daca pentru unii pare absurd ca fiul bogat sa ii ceara tatalui sarac tigari si cafea sa le dea ca mita, este si aici un adevar, ca cei imbogatiti se comporta ca niste 'suverani' inclusiv cu cei dragi si apropiati.


  16. Anonim Says:

    Daca in comunism se dadea spaga , acum cum este cind nu ai deloc siguranta unui loc de munca?Adevarata dictatura acum este cind tremuri pentru bucata de piine a ta si a copiilor tai,cind devii sclavul patronului care face cu tine ce vrea si tu accepti.Nu-mi aduc aminte ca in pragul pensionarii sa fi ramas cineva fara serviciin comunism doar daca fura era dat afara.


  17. Anonim Says:

    o porcarie..tasu nu are bani de medicamente pentru nevastasa fisu cica ii plateste el medicamentele si intretinerea si il mai pune pe tasu sa dea bani si pe tigari si cafea nici macar inapoi nu ia dat..asta e romania unde nu e cap vai de pula lor


  18. Anonim Says:

    Buna ziua fratilor! O anecdota! Acum 25 de ani am fost la ambasada canadei la Bucuresti sa fac pasaportul pentru plecarea definitiva in Canada. Si aveaum un pachet de cafea si un cartus de tigari sa dau si eu cui o trebui. Erau adevarate monede de schimb. Un kg de cafea costa 1200 de lei(vorbesc de anul 1987-1988.Din fericire, asteptind in rind si politaii sau ce-or fi fost(cei ce se ocupau de ordina si disciplina si ne tineau in rind) ne-au controlat gentile si sacii si au extras pachetele pe care ni le-au dat la iesire. Asa am evitat sa ne facem de rîs de doua ori. Eu insa privesc cu duiosie si intelegere catre ceea ce eram asa de obligati sa facem, un adevarat sistem. Fiti buni cu voi insiva si cu cei tineri care nu pricep. fericitii de ei, dar altfel.


  19. Dragos Dinulescu Says:

    Dragii mei "anonimi",
    La 4 ani dupa ce am postat un comentariu, iata ca vin cu precizari: am 40 de ani, am trait pe vremea lui Ceausescu, stiu ce insemna un cartus de Kent si un pachet de cafea.
    Cu toate astea, imi mentin opinia. Filmul este prost. Ca pentru prosti. Cum spuneam, idee inepta, realizare asijderea.
    Savuratati-l, voi cei care il vedeti bun.


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters