Ion (1979)


Ion: Blestemul pamîntului, blestemul iubirii
Un film dupa romanul omonim al lui Liviu Rebreanu 

Ion este un taran sarac din satul Prislop si vrea sa intre si el in randul celor bogati. Planul lui este de a-l sili pe Vasile Baciu, unul dintre bogatasii satului, sa i-o dea de sotie pe fiica sa, Ana, si, o data cu ea, si pamanturile. Ana ramane insarcinata, iar Ion asteapta momentul tocmelii. In acelasi timp, Ion e indragostit patimas de Florica, o fata frumoasa, dar saraca. Ion ar dori si zestrea Anei si iubirea Floricai. Pana la urma, Ion se casatoreste cu Ana, care, dispretuita de toţi, se va sinucide, iar Florica se casatoreste cu un fecior bogat, Gheorghe Buluc, pe care insa nu-l iubeste. Ion, incercand intr-o noapte sa se strecoare in patul ei, va cadea rapus de loviturile lui Gheorghe.

5 Responses

 1. In primul rand satul se numeste PRIPAS...NU PRISLOP..AIA E TRECATOARE...IAR GHEORGHE SE NUMEA BULBUC NU BULUC!!!!CINE A FACUT PREZENTAREA E PROST DE BUBUIE...CITESTE ROMANUL INCOMPETENTULE!!!!


 2. ASA A APARUT TIPARITA PREZENTAREA SI PE COPERTA DVD-ULUI DIN COMERT SI NIMENI NU A CORECTAT TAMPENIA ASTA DE TEXT...ASTA INSEAMNA CA SUNT CAM MULTI PACALICI CARE NICI MACAR N-AU CITIT ROMANUL!!!CE SI DE LA CINE SA INVETE ELEVII DACA ASTIA CARE FAC PREZENTAREA UNUI FILM SUNT REPETENTI LA CAPITOLUL CULTURA!!!pROSTI DE BUBUIE!!!


 3. Ionut Says:

  Filmul asta trezeste multe sentimente. Si desi a trecut ceva timp de cand l-am vazut prefer sa ma uit cat de des pot la el .. si de 3000 de ori


 4. L-am vazut de multe ori. Foarte bun filmul si cred ca as putea sa il revad oricand cu placere


 5. bulearca Says:

  Bulearca.ro - Personal development from A to Z!! Success for all, business success, Relaxing Media, Autocontrol, Psychology, Marketing, Management, Horoscope, Astrology, Zodiac Compatibility, Funny Pictures, Funny Videos, Viral, Blogger, Vlog, Youtuber, Tutorials, Wallpaper,Wellness, Makeup, Beauty, Flower shop, Coffee Shop, Love true, Sex life, Lifestyle, Horoscope Love
  Sursa: www.bulearca.ro


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!