Adio Draga Nela (1971)


Adio Draga Nela (1971)
Regia Cornel Todea * Cu Stefan Iordache, Mircea Diaconu * Gen film Comedie * Durata 83 minute * Premiera in Romania 1971

Sinopsis Adio, draga Nela

Un anunt la ziar, prin care un pretins miliardar isi cauta fiii disparuti in razboi, atrage o seama de indivizi pusi pe capatuiala. Insa, totul nu era decat o cursa intinsa de Militie.

Difuzarea filmului a fost interzisa, filmul fiind difuzat abia in 1990.

"Esecul lui Todea, pe un scenariu cu bancuri tampite de Fanus Neagu." (D. Fernoaga)
2 Responses
  1. pianosnake Says:

    Muzica compusa de Richard Oschanitzky bazata pe cantecul lautaresc "Inel, Inel de Aur". Un jazz foarte interesant.

    http://de.wikipedia.org/wiki/Richard_Oschanitzky


  2. Anonim Says:

    Domnule Fernoaga D., se pare ca nu ai umor deloc, iar pt Cornel Todea nu a fost un esec acest film. Bancurile erau subtile, facand referire la cele vremuri mizerabile in care nu aveai voie sa spui absolut nimic legat de conducerea comunista si regulile absurde pe care le impuneau tovarasii. Din aceasta cauza filmul a fost interzis! Bancurile bune din film au fost sterse demult de cenzura comunista.


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters