Singuratatea florilor (1975)


Regizor:
Mihai Constantinescu
Scenarist:
Octav Pancu-Iasi
Muzica:
Temistocle Popa

"Un medic insingurat, egoist si orgolios, primeste, intr-o zi, un buchet de flori care-l pune pe jar. Un modest taximetrist, familist si coleg devotat, il ajuta sa-l identifice pe expeditor si sa se regaseasca pe sine." - Tudor Caranfil - 2003 (Dictionar de filme romanesti)
Presa despre film: Film “ de educatie ” si “ actualitate ”, laudabil in intentii dar modest in expresie, ca in secventa lectiei de morala pe care soferul de taxi, structurat diferit, o administereaza, cu intelepciune bonoma, doctorului, alienat de succesul sau social. Tudor Caranfil .
4 Responses
 1. Anonim Says:

  filme frumoase! multe bucurii si numai bine. :)


 2. Anonim Says:

  Toma Caragiu cu doi ani inainte de 1977....


 3. Tavi Says:

  Un film "pe linia educatiei comuniste" in care elita, interpretata de Radu Beligan (elitismul era considerat un pacat si trebuia incarcat cu ce-i mai rau precum egoism, intelectualism etc) este dominata de proletarii interpretati de Toma Caragiu si Colea Rautu, ultimul efectiv ii da lectii de morala comunista fratelui sau devenit medic. Numai talentul deosebit al actorilor a facut ca filmul sa nu devina o lectie de invatamant ideologic, oferind posibilitatea de a privi evenimentele si din alte unghiuri.


 4. Anonim Says:

  @Tavi

  Nu se putea spune mai bine...


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters