O Scrisoare Pierduta (1953)


Partea 2-a


Una dintre primele si cele mai prestigioase puneri in scena a celei mai cunoscute piese a lui Ion Luca Caragiale, aceasta bijuterie artistica a fost prezentata la televiziune in anul 1953. Preluat dupa o reprezentatie superba tinuta pe scena Teatrului National, acest spectacol film ii are in distributie pe unii dintre cei mai mari actori romani din toate timpurile: Nicki Atanasiu, Alexandru Giugaru, Radu Beligan si Grigore Vasiliu-Birlic.

Regie: Sica Alexandrescu, Victor Iliu
Distributie: Radu Beligan, Alexandru Giugaru, Marcel Anghelescu
8 Responses
  1. Anonim Says:

    Unde pot sa le comupar pe DVD aceste capodopere romanesti?


  2. ana talos Says:

    este foarte fain filmul, pacat ca audioul nu e sincronizat. multumesc pt. aceste filme frumoase, mie imi plac asta un pic mai vechi, minunate


  3. Coco Says:

    Curat "bijuterie artistica"! Mi-a placut cel mai mult dintre toate montarile de pana acum. Ar fi, intr-adevar un mare castig sa fie "remasterizate" si imprimate pe DVD. Multumesc celor care se ocupa de acest site!


  4. Unknown Says:

    Eram la Paris cand, acum circa zece zile, am vizionat aceasta creatie exceptionala pe statia TVR International. Era o versiune mult superioara technic, care ne-a facut, sotiei si mie, o placere nespusa.

    1953 a fost anul in care ne-am cunoscut, si ne-am dus la National impreuna sa vedem "O Scrisoare Pierduta".

    Inainte cu cativa ani, la liceu, il jucasem the Agamita Dandanache...


  5. Filmul de 10 Says:

    Foarte frumos filmul


  6. Anonim Says:

    Chiar m-a ajutat filmul asta eu dau examen pentru admitere la liceu si mi-a prins chiar bine aceasta capodopera...Multumesc!!


  7. roman Says:

    Am vazut acest film de sute de ori,aproape in fiecare seara adorm cu el.Pacat ca tehnica de atunci nu era pe masura sa.Poate se rezolva in vreun fel.


  8. Anonim Says:

    ADMIRABIL.....ADMIRABIL...............SA TINETI ASA..................CU ASTFEL DE PIESE....NU CU ALEA ......politice care va injosesc!!!


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters