Italiencele (2004)


Italiencele” este povestea a doua surori dintr-un sat din Oltenia care pleaca, ilegal, la cules de capsuni in Spania.Dupa un an, cand se intorc acasa, victorioase, cu un aer occidental, fetele spun ca n-au mai fost in Spania, la capsuni, ci in Italia, la struguri. Adevarul este insa altul.

Regie: Napoleon Helmis
Distributie: Ana Ularu, Mara Nicolescu
17 Responses
  1. Anonim Says:

    De departe cea mai buna comedie romaneasca facuta vreodata. Tineri, talentati si nestresati, actorii joaca ireal de bine pe un scenariu adaptat perfect realitatii din Oltenia.

    Ma simt onorat sa fiu roman cand vad asa film.


  2. Anonim Says:

    Foarte tare filmul! Stiuatia este cat se poate de reala si nu e singulara. De remarcat talentul tinerilor nostri actori pe care ii felicit iar pe scenarist toata consideratia pentru ca spune adevarul.


  3. Anonim Says:

    Un film extraordinar! Bine regizat si cu actori care, chiar daca nu sunt niste "nume" in cinematografia romaneasca, stralucesc pur si simplu. O poveste simpla si reala presarata cu umor tipic romanesc. Toata admiratia pentru regizor si pentru actori!


  4. Anonim Says:

    Doamne, ce-a facut Iliescu din romani ! Unul scrie ca aceasta porcarie este o comedie. Toti scriu ca o nulitate cinematografica este o reusita. Distrugerea valorilor romanesti a denaturat mintile tinerilor. O generatie de ratati imbrobodita de un neocomunist ca Ion Iliescu. Veti muri si nu veti mai vedea un film bun romanesc !


  5. Anonim Says:

    ba, iesti nebun? ce are iliescu cu acest film haios?


  6. Morchi Says:

    Am ramas impresionat... un film care "atinge" ... Nu gasesc in el nimic din comedie ... poate tragi-comedie! (asta ca sa adaug ceva la cei ce au scris inaintea mea). In realitate filmul, pe care il vad de-abia acum, este genial pentru cine intelege realitatile locurilor. Apreciez foarte mult modul in care este sugerat mirajul occidental, traditia vs. noua realitate, elementul introdus gratie fracezilor ce realizeaza filmul cu urmele lui Brancusi. De asemeni, exacerbarea unor cutume locale este utilizata la fel de bine. Rezultatul meu: genial!


  7. Anonim Says:

    Nici eu nu vad nimic comic în acest film... Poate-s eu mai ciudata de fel, însă povestea relatata aici îmi pare super tragica.
    Si... e groaznica imaginea asta redata a satelor româneşti...


  8. slatina Says:

    Film bun,bine jucat sidureros de real.Este intr-adevar 80%-opera-lui iliescu(sa-i fie de cap).A distrus familii,batrani,copii si tineret.
    BRAVO,REGIZOR,SCENARIST SI INTERPRETII.BUN FILM EDUCATIV.


  9. Anonim Says:

    Bine realizat filmul, iti da senzatia de comedie pana cand afli de realitatea cruda. Poate nu in toate satele e chiar aceeasi situatie, dar Romania e in colaps economic si social nu de ieri, si romanii au emigrat in Europa pentru o viata mai buna incepand cu anii '90. Aici e tragedia, emigrare, trafic cu persoane,...Am fost 23 acum in statistici suntem 22 milioane si tot in picaj liber suntem. Mi-a placut filmul.


  10. Anonim Says:

    Mi-a facut placere sa vad acest film. Desi nu mi s-a parut intru totul credibil - de exemplu cununia fortata de pe sinele trenului, scenele de la manastire, faptul ca femeile satului au continuat sa o sustina pe Jeni si dupa ce s-a dezvaluit adevarul - cred ca nici nu s-a vrut a fi "rupt din realitate" ci mai mult un portret ingrosat al "boborului" romanesc derutat de la inceputul anilor 2000. Cred ca multe dintre scene si personaje reprezinta simboluri/idei si nu trebuiesc luate "de bune". Spre exemplu am gustat in mod deosebit mica scena de la intrarea in circiuma La Talibanu dar nu pentru ca e veridica. Filmul m-a induiosat, m-a facut sa rid, m-a si ingrozit pe alocuri. In fine, cred ca este un film izbutit al cinematografiei romanesti.


  11. Anonim Says:

    Bine jucat intradevar, insa asa mare porcarie n-am mai vazut ... imi pare rau ca-s romanaca daca ma uit la asa film si trebuie sa ma identific cu personajele. "E" proasti toti!
    Si mi-am mai pierdut si seara la asa mizerie!


  12. Anonim Says:

    din pacete e un leit motiv dureros de des intilnit in ziua de azi .
    Locuiesc in Spania de 11 ani si lucrez de 7 ani ca mediator cultural si translator pt politia spaniola si guardia civil..
    situatia din film am intilnit-o de nenumarate ori aici, cind tinere din Romania, aduse aici cu promisiuni false,sint obligate sa se prostitueze , se decid sa depuna plingere la politie.
    filmul reda in parte motivele ce determina tinerele noastre sa emigreze.
    este eternul risu-pilsu romanesc


  13. Anonim Says:

    bai oameni buni ati picat in cap acest film este o prostie de nedescris fara nici un inteles adica fara cap si coada.....slab de tot rusine producatorului.


  14. Anonim Says:

    Excelent film! Interpretare f.f.f.f buna!
    Felicitari!


  15. Anonim Says:

    cel care riposteaza ,,ce legatura are iliescu cu filmul??" cred ca sufere de o boala mintala....este vinovat iliescu si nu numai,de viata tinerilor din romania...sant vinovati toti conducatori care de la revolutie si pana in ziua de astazi...seau facut palate pe sudoarea poporului,se daina in mercedesuri,dorm in parlament ca niste porci pusi la ingrasat,tara este plina de coruptie,droguri,parade de homosecxuali,pensionar care deabea supravietuiesc,tineri care merg in occident pentru o viata mai buna,asa ca domnule,cred ca ai nevoie de un ginecolog sa-ti deschida mintea..oricum incearca poate ajuta


  16. Anonim Says:

    nu pot deskide filmul.Ii dau click pe play si nu se incarca nimic varog ajutati-ma


  17. Anonim Says:

    nu inteleg de ce nu pot vedea filmul sunt membru


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters