Dumbrava Minunata (1980)


Gijon Spania 1981 - Diploma de onoare.//Moscova 1981 - Premiul pentru cel mai bun basm cinematografic //Quito (Ecuador) 1985 - Premiul I

Regie: Gheorghe Naghi
Distributie: Ernest Maftei, Florin Cercel
12 Responses
  1. Unknown Says:

    Stimatii proprietari ai acestui Site ,sunt rugati insistent sa dea jos linkurile de la filmele :BALTAGUL-FRATII JDERI si DUMBRAVA MINUNATA.
    Sunteti in flagrant delict cu drepturile ce revin din Legea Dreptului de Autor nr.8/1996.
    Familia marelui autor roman Mihail Sadoveanu


  2. Anonim Says:

    Ce aiurea, se opreste filmul exact cu cateva minute inainte de final :(((( Un basm absolt superb, mi-a facut mare placere sa-l revad. (stiam finalul)


  3. Anonim Says:

    Nu cred ca drepturile de autor pentru scenariul filmului se cuvin urmasilor marelui Sadoveanu. Presupun ca s-a platit pentru utilizarea nuvelei atunci cand s-a facut filmul.


  4. Anonim Says:

    CATA VREME FILMUL POATE FI DOAR VIZIONAT SI NU DESCARCAT, NU ESTE NIMIC ILEGAL, MAI TERMINATI CU COMUNISMELE ASTEA


  5. Anonim Says:

    Draga Doamna SMARANDA, acest film este postat pe video.google.com. aici este doar un link, mergeti va rog la google si faceti plangere. Hai sictir!


  6. Anonim Says:

    Anonim Says: 29 mai 2010, 09:06 Draga Doamna SMARANDA, acest film este postat pe video.google.com. aici este doar un link, mergeti va rog la google si faceti plangere. Hai sictir!

    Acestui Anonim,care incheie cu "Hai sictir" nu pot decat sa-l,sau sa o bag in Pizda Masii pe el/ea si toata Familia lor!
    De unde Mortii Matii ai obraznicia sa scrii in halul asta jigodie ce esti!Mars la cusca nu pe Internet!


  7. Anonim Says:

    Drepturile de autor, intra in domeniul public la 50 de ani de la moartea autorului in Romania !
    Sadoveanu a morit in 1961....


  8. Anonim Says:

    Cu tot respectul trebuie sa-ti comunic,ca inainte sa postezi ar trebui sa te documentezi!Esti prost sau proasta informata.Mai documenteaza-te......
    In U.E.(European Union),la care si Romania a aderat si face parte ,ca atare aceasta lege a autorului nu face exceptie in Romania,drepturile de autor se desfasoara pe o perioada de 70 de ani !
    Ca atare: 1961+70=2031 !
    Simplu!

    Drepturile de autor, intra in domeniul public la 50 de ani de la moartea autorului in Romania !
    Sadoveanu a morit in 1961.


  9. Anonim Says:

    SIGUR, SA SCOATA TOATE FILMELE PT CA URMASII DIVERSELOR DREPTURI DE AUTOR MOR DE FOMICA, IN SCHIMB TARAF TV SI MANELARIA SUNT GRATIS PE TOATE GARDURILE. SMARANDA, FACI FOMICA? CU CE PREFERI SA CREASCA PROGENITURILE TALE, CU DUMBRAVA MINUNATA, SAU CU MANELE SI POKEMONI? DUPA TINE POTOPUL, NU? IQ DE GARGARITA CE ESTI


  10. Anonim Says:

    STIMATA DOAMNA SMARANDA, DACA TE PRETINZI O ATAT DE MARE URMASA A ACESTUI MARE AUTOR, DOVEDESTE CA ESTI CU ADEVARAT UN OM MARE SI FA UN ACT DE REALA SUSTINERE A CULTURII SI IDENTITATII NATIONALE A POPORULUI DIN CARE FACI PARTE, ASA CUM A FACUT SI ILUSTRUL TAU INAINTAS PE CARE TU L-AI REDUS LA O CARAMIDA CU CARE TE BATI IN PIEPT SI LA O SURSA ADITIONALA DE UMPLUT BUZUNARELE. AI MURIT PANA ACUM DE FOAME? NU. UITE CA AI SI BANI DE INTERNET, CA ALTFEL N-AI SCRIE AICEA. DACA AR FI SA NE LUAM DUPA DUMNEATA, AR TREBUI SA TRAIM NUMAI CU MANELE. PROBABIL CA O SA ITI DAI SEAMA DE ACEST ADEVAR CAND COPIII SAU NEPOTII DUMITALE O SA FIE SCUIPATI PE STRADA DIN CAUZA CA SUNT ROMANI, UNDEVA PRIN EUROPA CIVILIZATA. POATE ATUNCI O SA REALIZEZI TARDIV CA DACA GENERATIILE CARE AU STRICAT IMAGINEA ROMANIEI IN AFARA AR FI CRESCUT CU DUMBRAVA MINUNATA, FRATII JDERI, BALTAGUL SI ASA MAI DEPARTE, IN LOC DE MANELE SI POKEMONI, IMAGINEA NOASTRA CA NATIE SI IDENTITATEA NOASTRA NATIONALA, ADICA PANA SI NIVELUL DE TRAI SI POLITICIENII CARE NE CONDUC, AR FI CEVA RADICAL DIFERIT DE CEEA CE SUNT AZI. DACA ITI SUSTII IN CONTINUARE CAUZA, TE FACI VINOVATA DE FIECARE FLEGMA CU MUCI, INSULTE RASIALE SI VIOLURI SUFERITE DE ROMANI SI ROMANCE NEVINOVATI. TE TINE? ACCEPTI RESPONSABILITATEA?
    DACA VREI BANI, INVESTESTE IN REEDITAREA ACESTOR FILME LA CALITATE DVD-HD-BLU RAY SI PUNE-LE APOI IN VANZARE IMPREUNA CU ZIARUL ADEVARUL, CARE A MAI FACUT ASTFEL DE ACTE INGENIOASE DE PROPAGARE A CULTURII LAOLALTA CU O AFACERE ONESTA SI PROFITABILA. DOVEDESTE-NE CA ESTI UN ADEVARAT URMAS AL LUI SADOVEANU SI NU UN AGARICI PUS PE CAPATUIALA. DUMNEATA ALEGI.


  11. alph Says:

    Luati tot draga smaranda,luati tot.Intr-o tara in acre Kitsch-ul si e mondenul actual,unde viciu e virtute unde totul are o culoare jenanta dumneavoastra vreti sa luati un film de copii la care se regasesc cei de varsta a doua si a treia ,doar ca va cheama Sadoveanu.
    Sunt copii ,tineri care poate nu stiu unde stati sa vina sa va ceara din cand in cand voie,Ca traiesc in Romania si saracia ne a inrait .Frica care ne a bagat-o ceausescu era constructiva se dadeau cescuti cu ulei imprumut.Vreau sa va intreb in ce an credeti.daca va mai amintiyi ,ati scris dumbrava minunata????Si sa fiti sincera.Eu cred ca Sadoveanu a scris o pentru romani pemntru toti cei care devin nostalgici cand vizioneaza.ca asta fac .nu fura nimicVIZIONEAZA+PRIVESC+SE UITA devin nostalgigi tremura si se buburuzeaza pielea pe i .Pentru ei a scris o sadoveanu.Nu pentru dumneavoastra.E jenant.E ridicolul pe care Eliade il descrie in Oceanografia.As dori sa mi raspundeti ,cand ati scris DUMBRAVA MINUNATA?


  12. Anonim Says:

    Din cauza celor ''schiopi la suflet''suntem in situatia actuala,copii nu pot viziona un film...iar adulti nu pot revedea si retrai prin prisma varstei de acuma,filmele de demult.
    Bani..bani..maculatura...dar sufletul,harana acestui,e otravita tot pt bani.E adevarat ca Art. 27. - (1) Durata drepturilor patrimoniale asupra operelor realizate in colaborare este de 70 de ani de la moartea ultimului coautor.Dar noi cei multi...ce vina avem.
    Imi pare ff rau de atitudinea de care au dat dovada urmasii marelui Mihail Sadoveanu


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters