Cuibul de Viespi (1986)


Ecranizare a savuroasei comedii de moravuri "Gaitele" de Alexandru Kiritescu, acest film este o fresca reusita a Bucurestiului de altadata cu farmecul sau dulce-amar

Regie: Horea Popescu
Distributie: Tamara Buciuceanu-Botez, Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Marian Ploae
14 Responses
  1. Nea Vio Says:

    Minunat, ma lasa mut de admiratie de fiecare data cand il revad


  2. Anonim Says:

    fresca nu e a Bucurestiului, ci a provinciei (si mai ales a provincialismului cu sclipici. Les nouveaux riches)


  3. Sergiu Says:

    E vorba de actrita Maria Ploae, nu Marian Ploae. Da, filmul e foarte fain. L-am vazut la cinematograf cand eram mic. Faza cu "Unde e mortul ? Eu sunt mortul." e antologica.


  4. Edi Says:

    Marin Moraru demential in rolul lui Ianache Duduleanu:

    - Citind dintr-o ticluita scrisoare a lui Mircea Aldea catre Vanda: "Ce lula noastra"

    - Eman^nd pe gaura cheii unde stia ca trage Fraulein Reila cu urechea


  5. Anonim Says:

    CAPODOPERA !!!


  6. Anonim Says:

    fresca, capodopera, feniu, actori, meschinarie, comedie umana. filmarile sunt realizate in craiova


  7. Anonim Says:

    E UN FILM EXCELENT PE CARE ORICIND SUNT DISPUSA SA-L VAD .ATIT ACTORII CARE DE CE SA NU RECUNOSC SUNT EXTREM DE BUNI SAU NU...SUPER DE BUNI GHEORGHE DINICA ,OVIDIU IULIU MOLDOVAN TAMARA BUCIUCEANU ETC VA IUBESC MULT CRISTINA


  8. Anonim Says:

    unul din primele trei filme romanesti. Din pacate ne parasesc marii actori unul cate unul.


  9. Anonim Says:

    in acelasi ton cu preopinentul...lacrimez si un "ghimpe" imi sfasie sufletul la gandul ca marii nostri actori in fata carora fac plecaciuni adanci in semn de onoare si respect, "apun" rand pe rand, fara insa ca "steaua sa le apuna"


  10. Klara Says:

    intr-adevar actiunea se petrece intr un oras de provincie pe care Kiritescu l-a schitat gandindu-se la Craiova, unde a trait un timp impreuna cu familia sa, de altfel modelul pt familia Duduleanu din opera.


  11. IONUŢ-CRISTIAN PREDA Says:

    JOS PĂLĂRIA! CINSTE ŞI PREŢUIRE TUTUROR ACTORILOR CARE ŞI-AU INTERPRETAT ROLURILE ÎNTR-UN MOD MAGISTRAL. PERSONAL ÎMI EXPRIM ADMIRAŢIA DEOSEBITĂ PE CARE O PORT d-nei TAMARA BUCIUCEANU


  12. Anonim Says:

    Glorios! O capodopera pe care, din pacate, n-o pot gusta decat romanii. Dinica e demential si ceilalti "Duduleni" nu-l "fac de rusine."


  13. Anonim Says:

    superb,actori extraordinari,un film capodopera ..il stiu pe de rost,de cate ori l-am vazut..nu am cuvinte suficiente de lauda pentru acesti artisti!!gabi


  14. Călin Says:

    un film de referinţă! Deşi cred că se doreşte a fi o critică la adresa burgheziei, reflectă foarte bine sufleţelul nost' neaoş. Aşa-i Românu', repezit, cu o inimă de aur, miştocar fără pereche, care pe toate le ia în şagă. Ştiam că pe toate, în afară de exil şi moarte, dar aici am învăţat ceva nou :-)


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters