18:36
1/2


2/2


O producţie FILMEX România şi Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii şi Cultelor
Scenariul şi Regia: Ionuţ Giurgiuca‑Pavelescu (1969‑2005)
Imaginea şi camera: Mihai Mălaimare
Distribuţia: Florin Piersic Jr, Irina Dinescu
Cu participarea extraordinară:
Corina Constantinescu (1919‑2008), Olga Tudorache, Mircea Albulescu

Filmul a pornit de la o povestire a lui Blabla (tanti Corina), care mi-a spus-o când eram mai mic şi m-a impresionat mult. Se pare că ea a fost adevărată şi s-a întâmplat prin anii '30-40. S-au scris multe astfel de nuvele fantastice, există în literatură nenumărate astfel de povestiri, primul care îmi vine în cap este Mircea Eliade cu a lui "1000 de capete de vită "... parcă aşa se cheamă... oricum... este primul film al meu în care am avut cea mai mare bucurie de a o avea pe Blabla protagonistă, sigur, alături de Olga, Albulescu, Florin, Irina (fata lui Dinescu) şi de toată echipa care m-a ajutat enorm... ştii, legătura mea cu Blabla mă ţine pe o traiectorie ascendentă, plină de forţa pe care mi-o dă ea, la vârsta ei, şi sper ca atunci când, la fel ca la rachete, se vor rupe motoarele şi va rămâne doar capsula, propulsia acestui om din viaţa mea să mă călăuzească pe toate orbitele pe care voi alerga... am vrut să fie străbunică şi să fac un film cu ea... şi Dumnezeu a fost bun... foarte bun...
L-am filmat în octombrie 2002, filmările au durat 5 zile... am luat premiul "cel mai bun scurt metraj" la Costineşti în august 2003 şi am fost selecţionat cu el la Festivalul de la Berlin în Februarie 2004 (au fost selecţionate doar două filme româneşti, eu la secţiunea studenţi şi Cristi Puiu la altă secţiune).
Ionuţ, Sep. 2004.
1 Response
  1. Anonim Says:

    Un film exceptional, inspirat si autentic.Astfel de tranzlatii instantanee in timp prin anumite protaluri s-au produs si se vor produce pentru fiinte senzitive si deschise fata de energia enigmatica a timpului.Filmul e inspirat dupa o poveste reala in care fiinta care tranzlateaza inconstient cu 20 de ani in trecut, isi uita intr-adevar bricheta...De-abia cand revine a doua zi sa o recupereze, are un soc realizand ca personajele cu care ea se intalnise cu o zi inainte,murisera demult..
    Filmul reda magic acesta experienta extraordinara.


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters