România Ciopârţită


Denumire:
Romania Ciopartita
An: 2005
Limba: Română
Despre film: Este un documentar despre Romania in timpul Razboiului al 2-lea Mondial. Si anume cum a fost rapita Basarabia de catre rusi (Pactul Ribentrop-Molotov)
11 Responses
  1. Anonim Says:

    La fel de regretabila a fost si desprinderea Ardealului de SV,de unde evreii au fost deportati in lagarele naziste de exterminare.Astazi Romania este acuzata de holocaust.Romanii nu pot fi antisemiti pentru ca sunt crestini convinsi.Isus Cristos a fost evreu, iar religia ortodoxa este iudeo-crestina.Amin!


  2. Anonim Says:

    Da...din pacate povestea spune ca Isus a trait in acea arie geografica, a fost evreu! Probabil ca Dumnezeu a stiut exact unde trebuie sa-si trimita Fiul pentru a avea certitudinea chinului la care acesta va fi supus si desigur, implinirea planului. Dintre toate pacatele de care pot fi acuzati romanii, antisemitismul este probabil cel mai mic si cel mai usor de inteles, scuzat! Nu stiu cu siguranta daca romanii sint sau nu sint antisemiti dar cel putin dintr-un sentiment de solidaritate cu lumea intreaga, probabil ca ar trebui sa-si reconsidere sentimentele! Sint atit de multi cei care spun acum ca, in istorie, personalitati marcante nu au fost capabile sau au fost oprite de la a-si duce misiunea pina la capat.


  3. Anonim Says:

    Admir din tot sufletul amnezia istorica a romanilor. Romania a fost o tara fascista din prima clipa si a ramas asta pina in prezent. Ce-a fost cu tiganii care-au fost deportati in Transnistria?
    Romania a fost tot timpul aliata cu Hitler si Musolini. Lupoaica de bronz pe care Musolini a daruit-o fratilor latini sta inca la mare pret de examplu in Cluj si in alte locuri. Din alianta cu Hitler a rezultat si raboiul pe care Romania l-a dus impotriva atunci Uniunii Sovietice si armata Romana a participat la devastarea unor tinuturi, pina in Crimea care n-au fost rapite romanilor niciodata de catre rusi. Cind soarta rasboiului a inceput sa se schimbe romanii au descoperit subit ca Romania a fost tarata in rasboi de catre altii si ca nemtii din Romania au fost cauza tuturor relelor. Drept pedeapsa au fost deportati, jefuiti de avere iar in final vinduti cu bucata in RFG. Marii ginditori ca de exeplu talentatul Goga sunt respectati ca niste eroi nationali si mari patrioti, cui i-ar trece prin minte sa vorbeasca despre dansii ceva urit si sa-i numeasca fascisti!
    Nu mai pot sa aud vaicareala romaneasca incepind cu mitul despre salvarea Europei de catre turci, scurtarea razboiului mondial etc. Cine se inhaiteaza cu Hitler si se ia la bataie cu aliatii nu trebuie sa se mire daca la sfirsit pierde o parte din teritoriul national...


  4. john perescu Says:

    Domnule Anonim 18 decemvrie 2009...
    Comentariul dvs are multe puncte tari si foarte aproape de adevar dar mergeti prea departe acuzand Romania trecuta si actuala de fascism. Sunt convins ca nu cunoasteti definitia fascismului si nu voi incerca acum sa va 'luminez' in aceasta privinta. Sunt de accord asa cum am mentionat la inceputul acestui comentariul cu majoritatea celor scrise de dvs, dar vreau sa va aduc aminte-daca cunoasteti 'putintica' istorie europeana interbelica- situatia politica a Europei, ANTISEMITISMUL manifestat la nivel european si nu vorbesc de Germania acum ci si de tari cu valori profund democratice precum Marea Britanie, France, Holanda, Belgia..si nu ma refer la oamenii de rand ci la guvernele timpului respectiv Acuzind Romania de fascism total improscati cu noroi in oamenii de rand care in majoritate erau impotriva urii si a razboiului.. Intr-adevar,alianta Romaniei cu AXA a fost una pagubitoare, pogromul la care au fost supusi evreii,romii precum si alti 'decretati' rasa inferioara este si va ramane o pata greu de sters de pe obrazul natiilor care s-au lasat "drogate' de fascism, aici includem Romania. DAR sunt mandru ca au existat si romani (precum familia mea din Banat) din toate Partile Romaniei care au ajutat cei in nevoie, i-au ascuns si i-au tratat cu omenie deosebita punandu-si viata in primejdie> Se cunosc nenumarate cazuri deci va rog inainte a acuza si de a "admira" amnesia istorica a romanilor sa cugetati putin la cele ce am scris mai sus..
    respecte,
    un roman/canadian.


  5. Anonim Says:

    Romania s-a dat, cum a batut vantul, ceea ce face si azi. Sau mai bine zis a jucat, cum dupa cum i s-a cantat. Populatia, nu a avut decat de suferit, fiind tarata intr-un razboi, fara voia ei. Marile puteri si-au impartit si-si vor imparti lumea dupa cum vor ele. Reintregirea Germaniei a fost vazuta ca o scurgere logica a istoriei. Despre reintregirea Romaniei nu se vorbeste...


  6. Anonim Says:

    Nu mai bateti campii cu fascismul si antisemitismul romanilor.... In primul rand ca antisemitism inseamna si discriminarea arabilor, nu numai a evreilor. Aceste semintii sunt ramuri ale aceluiasi trunchi. Puneti mana pe un dictionar, tovarasi !
    E adevarat ca s-au comis excese pe vremea lui Antonescu (deportati de evrei, tigani, homos etc), dar sa faci Romania stat fascist e pura prostie. Sau rea intentie, ceea ce e si mai grav.


  7. Anonim Says:

    vad numai comentari de c......... sunteti romani a-au ce.Asa afost sa fie an timpu ala,dar acum ce se antampla mai rau yudecati prezentu.Voi daca erati ce faceati'am fost sclaviiiiiiiiii din 106 suntem si vom ramane,Romani sunt curve daca ne uitam an spate an istorie.Asi vrea sa va mai spun mai multe d............comentam toti mult prost ssi fara rost


  8. Anonim Says:

    Ma surprinde de cativa ani incoace, mai ales de cand frecventez cercurile "vestice" cat de usor se vorbeste despre "fascismul romanesc" si de cat de "bine isi merita soarta Romania", insa de pozitia Ungariei de exemplu in al doilea razboi mondial mai ales dupa recuperarea (din punctul ungurilor de vedere)tranzitorie a Transilvaniei se vorbeste mai putin. La fel si despre pozitia altor state europene cu pozitie neutra si care ca "prin minune au supravietuit" gratie pozitiei geografice printre altele...dar ma rog, "sa nu ne plangem" cum spunea cineva; ce sa-i faci daca nu ne preocupa "sa ne facem lobby", altii il fac in locul nostru cu versiunea lor, et patati et patata...voila de vezi!


  9. De unde pi..a mumati ai scos-o mai chazar vopsit evreu ca Romania a fost și este fascista și s-a dedat la devastarea unor ținuturi din Krimeea ? Ce te faci ca nu știi de Haavara? Ca 180.000 de militari plus 4 generali chazari la care au fost atrași și mii de luptători tătari-ca deh ei sunt verii voștri de sânge au atacat pe ruși care erau (ca și nemții de altfel) sponsorizați de zionistii din SUA.Ai citit "Al XIII-lea trib" de prof. Arthur K. mă propagandist cu suflet jegos să aflați de la un învățat de al vostru cine sunteți de fapt voi ce vă dați drept evrei? Păi până nu l-ați obligat în 1975 pe ultimul Rabin sefard al Israelului sa va declare evrei, erați cunoscuți tot ca un trib barbar de origine turciacă. Ciocu'mic vipera deșertului.


  10. De unde pi..a mumati ai scos-o mai chazar vopsit evreu ca Romania a fost și este fascista și s-a dedat la devastarea unor ținuturi din Krimeea ? Ce te faci ca nu știi de Haavara? Ca 180.000 de militari plus 4 generali chazari la care au fost atrași și mii de luptători tătari-ca deh ei sunt verii voștri de sânge au atacat pe ruși care erau (ca și nemții de altfel) sponsorizați de zionistii din SUA.Ai citit "Al XIII-lea trib" de prof. Arthur K. mă propagandist cu suflet jegos să aflați de la un învățat de al vostru cine sunteți de fapt voi ce vă dați drept evrei? Păi până nu l-ați obligat în 1975 pe ultimul Rabin sefard al Israelului sa va declare evrei, erați cunoscuți tot ca un trib barbar de origine turciacă. Ciocu'mic vipera deșertului.


  11. De unde pi..a mumati ai scos-o mai chazar vopsit evreu ca Romania a fost și este fascista și s-a dedat la devastarea unor ținuturi din Krimeea ? Ce te faci ca nu știi de Haavara? Ca 180.000 de militari plus 4 generali chazari la care au fost atrași și mii de luptători tătari-ca deh ei sunt verii voștri de sânge au atacat pe ruși care erau (ca și nemții de altfel) sponsorizați de zionistii din SUA.Ai citit "Al XIII-lea trib" de prof. Arthur K. mă propagandist cu suflet jegos să aflați de la un învățat de al vostru cine sunteți de fapt voi ce vă dați drept evrei? Păi până nu l-ați obligat în 1975 pe ultimul Rabin sefard al Israelului sa va declare evrei, erați cunoscuți tot ca un trib barbar de origine turciacă. Ciocu'mic vipera deșertului.


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters