Supravietuitorul (2008)


Dupa razboi, Comisarul Moldovan (Sergiu Nicolaescu/Petr Falc) a facut ani grei de puscarie politica. Distractia comandantului inchisorii, un colonel sovietic (Ion Dichiseanu), era sa il oblige sa joace ruleta ruseasca. Numai norocul incredibil si spiritul de supravietuitor l-au facut pe Moldovan sa apuce ziua gratierii. Iesit din puscarie, fostul comisar intra intr-un circuit international de jocuri de ruleta ruseasca organizate clandestin pentru o elita amatoare de spectacole extreme.

Amintirile il bantuie pe Moldovan, care incepe sa desluseasca itele unei vechi intamplari in care mai fusesera implicati Goldberg, Cristian Vasile si iubita acestuia, Zarada (Ileana Lazariuc). Folosindu-se de fler si de doua ajutoare de nadejde (Limba, vechea lui cunsotinta, interpretat de Jean Constantin si un sofer de taxi, interpretat de Cristi Iacob), Comisarul dejoaca planurile inamicilor si il "usureaza" pe Goldberg de un milion de dolari. Totusi, nu reuseste sa il salveze pe Cristian Vasile, care, in runda finala a jocului isi dovedeste loialitatea neconditionata. In final, Comisarul descopera ca omul care conducea jocul din umbra era nimeni altul decat colonelul rus ce ii facuse viata amara in puscarie si decide sa il infrunte inca o data.

Regie: Sergiu Nicolaescu
Distributie: Sergiu Nicolaescu, Ion Dichiseanu, Lucian Viziru, Jean Constantin, Ileana Lazariuc
12 Responses
  1. simha Says:

    Exceptional din toate pdv. Multumiri initiatorului de sit si felicitari pentru initiativa. SI


  2. Anonim Says:

    Cand un sunetist de la Sahia "tamaia" criticii inlantuiti de ideologie ai cinemaului "popular" Romanesc cu tacera trandafirului, dracu se gandea ca individul va perverti munca lui Iliu pentru o identitate artistica a filmului Romanesc. Kamera Speil-ul" lui Lupu Pick se inpotmolise in oportunism si imitatie. Numele ei se scria Sergiu Nicolaescu. Acum supravietuitorul, a cantat ca lebada, dar pe o tema cu vinatori de caprioare, nu Labis, pe muzica din Casablanca cu intonatii melomahalagiste din folclorul suburban al Bucurestilor de aur...si s-a-necat la ultimul tril...dece vrea asta domnule sa strice firma unei scoli cu incapatanarea lui de cabotin...si cata lume il place...in nemernicia ei...Raj Kapuriana...seful guvernului de cascadori in trufia lui a uitat, senil, ce e responsibilitatea si ce inseamna originalitatea...asya e tata lui Kafka...copii lui vor cinegenii...poate, dar el e un artist mitocan supravietuindu-si megalomania starpituri...De-ar fi ramas mut trandafirul am fi avut o speranta, dar a vorbit gargarisit si ingalat...ca un hot de imagini.


  3. Anonim Says:

    O MARE "PORCARIE"!!!
    DACA VREI "ETERNITATE" D-LE COMISAR "MOLDLULA" TREBUIE SA FI CONSECVENT MACAR PENTRU CE AI FACUT BINE SAU RAU in viata ta.
    "TRIPLICITATEA" ASTA A TA ARATA CA NICI MACAR NU ESTI CONSTIET DE CE DRACU AI FACUT IN VIATA ASTA A TA.
    ESTI UN INGINE RATAT...SI AI INCERCAT SI ALTCEVA...OK!
    DAR SA MISTIFICI BOEMA ROMANEASCA DUPA CUM TE TAIE CAPUL ESTE DEJA UN GEST DE MEGALOMAN.SI MAI MULT...ISTORICUL TAU ESTE Mr.CARTARESCU??? ASTA NU ESTE ISTORIC D-l "MOLDO",VA FI UN LAUREA AL PREMIULUI "NO..."!
    AJUNGE CAT AI SCHILODIT ISTORIA ACESTEI TARI...L-AI PROSLAVIT PE MIHAI VOINICU' CAND STRAGEA DARILE PENTRU TURCI...GATA...
    Bravo inginere!!!


  4. Anonim Says:

    bravo d-le Sergiu ... un film foarte reusit


  5. Anonim Says:

    MI-A PLACUT ! BRAVO DOMNULE SERGIU NICOLAESCU !


  6. Anonim Says:

    saracu`de tine sergiule nici macar la batranete poti fi cineva .comunist imputit vrei sa iesi la suprafata dar nu poti .esti blestemat pentru totdeauna.comisar de cct erai mereu impotriva miscarii legionare si ridicai calaii Romaniei in slavi, dar ai dat gres "moldo" atat in viata asta cat si in cealalta.BOULE.


  7. Anonim Says:

    Bravo Sergiu. Inca o palma imputitilor de legionari.


  8. Anonim Says:

    Indiferent de erorile sale şi de inutila sa implicare în politică, Sergiu rămâne cel mai mare regizor român. Filmele lui au umplut sălile şi se vând în continuare pe DVD-uri. Un cineast de mare clasă. Ar fi bine să ne aplaudăm profesioniştii şi să-i apreciem la justa lor valoare.


  9. de ce n se poate vedea acest film?


  10. de ce nu se poate vedea acest film?


  11. Anonim Says:

    moarte legionarilor bravo sergiule ai traso au pus cota unica de 16 si acum n au bani de pensii nici macar nu sant in stare sau nu vor sa copieze modelul fiscal german sau britanic cele mai performante inca odata idiotilor care sint de dreapta si cre au distrus romania vezi pntcd pnl pdl ma gindesc cu groaza ce faceau acestia daca erau la puter dupa revolutie ei nici cind tara era pusa pe picioare cit de cit n au putut s o guverneze


  12. Anonim Says:

    Bah Anonimule de pe 20 Oct., asta este un blog de film nu de lozinci. Du-te-n Coreea de Nord daca te-au distrus "astia de dreapta"


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters