Generalul Ion Antonescu şi armata română în anii celui de-al doilea război mondial


Generalul Ion Antonescu şi armata română în anii celui de-al doilea război mondial.
Die Wehrmacht Romanian Army in color Farbe Film WW2 Lied der Infanterie Wir tragen das Vaterland.
50 Responses
  1. Unknown Says:

    va este rusine sa-i spuneti gradul corect, maresal? din '90 pana in 2001 zeci de orasele din tara aveau strazi cu numele maresalului, busturi , statui,nume de scoli militare, academii ,apoi au zis ovreii ca nu este asa si noi natie degenerata l-am omorat a doua oara...


  2. Unknown Says:

    In imaginile aratate Antonescu era general. A devenit maresal mai tarziu !


  3. Anonim Says:

    cred ca este o mare rusine pt poporul roman sa fi participat la omorarea fara motiv a atator evrei. Cel de-al doilea razboi mondial si telurile acestuia - curatarea rasei si prin aceasta omorarea atator oameni nevinovati nu isi are bazele in mintea unui om sanatos, ci mai degraba in cea a unei persoane dezechilibrate!

    a crede ca cineva este inferior numai pt ca este evreu sau tigan sau handicapat sau homosexual este o problema care tine de toleranta si de suflet. In cantecul din fundal se aud versuri despre Sfanta Cruce. Ce are misiunea de a omori oameni nevinovati cu Dumnezeu? Este doar o manipulare si incearca sa castige oamenii de partea unui adevar de care ar trebi sa ne rusinam si nu sa fim mandri!!

    este un trecut care ar trebui sa ne dea de gandit, ar trebui sa reflectam si sa acceptam faptul ca oricum ar fi prezentata cauza celui de-al doilea razboi mondial, este un lucru gresit!

    nimeni pe lumea aceasta nu are dreptul sa omoare oameni ce apartin altor natiuni, doar pt ca sunt altfel, gandesc altfel, au o alta culoare a pielii sau sunt handicapati.

    Unui popor credincios cum se vrea poporul roman nu ii sta bine ura vizavi de niste oameni nevinovati.

    Ati putea sa va puneti intrebarea ,cum ar fi fost sa va fi nascut Dumneavoastra evreu sau negru sau tigan? ce sanse ati fi avut sa fiti acceptat? ce sanse ati fi asteptat de la ceilalti?

    incercati sa schimbati perspectiva, sa va deschideti sufletul spre oamenii pe care ii invinovatiti pe nedrept si apoi veti putea privi ceva mai critic efervescenta vizavi de idolul Dumneavoastra Antonescu.

    cu respect si in speranta ca poporul roman va incepe curand sa isi deschida sufletul si sa reflecteze critic aceasta parte a istoriei.


  4. Anonim Says:

    Antonescu e frica mai marilor conducatori ai acestor vremuri , deasta nu este reabilitat . Fiecare cu drepturile lui in tara lui , aici e Romania , gura mica pentru tigani , mai incetati cu toleratul si cu drepturile omului , nu-i da drepturi in tara ta


  5. Anonim Says:

    :-)...



  6. Anonim Says:

    de ce filmul incepe cu marsul legionarilor? ce avea Antonescu si armata romana cu legionarii in comun?


  7. Anonim Says:

    Cu siguranta aveti motivele Dumneavoastra sa fiti atat de suparat si revoltat impotriva lor; nu contest si respect parerea si ceea ce simtiti, sincer.
    La fel cum sunt convins ca nici tiganii nu isi fac tocmai o imagine pozitiva prin comportamentul pe care il arata.Am trait si eu ceva negativ in aceasta directie.

    Problema mea este insa alta si anume ca rasismul si antisemitismul (ura impotriva evreilor) este per se un lucru care ar trebui sa ne dea de gandit. Curatarea rasei, asa cum o vroia Hitler si Antonescu implicit, avand in vedere bunele relatii cu acesta - este o aberatie. Se prea poate ca Antonescu sa fi avut calitatile sale de om politic, insa eu nu la asta ma refer. Curatarea "rasei" pe teoria nefondata stiintific a "legii sangelui" - sange de roman, de neamt etc., este aberanta.

    Apoi a generaliza si a spune ca "tiganii sunt", "evreii sunt", "ungurii sunt" este eronat, deoarece nu cunoastem toti tiganii, toti evreii toti ungurii etc. asa ca nu putem generaliza.

    In plus putem fi noi siguri ca in arborele noastre genealogice, unul dintre stramosi, acum mult mult timp nu a avut vreo relatie cu persoane din alte neamuri - otomani de exemplu, sau bulgari, sau rusi, sau tigani? ce ne face sa fim atat de siguri ca sangele nostru este pur romanesc? exista asa ceva in final? nu, categoric nu!


  8. Anonim Says:

    Eu cred ca ura sau intoleranta impotriva celor care "nu sunt ca noi" intervine din teama si mai ales pt ca este usor sa gasim un tap ispasitor "tiganii sunt devina, sau ungurii sau homosexualii, sau sau..." pt problemele nostre, pe care noi insine nu le puten rezolva. Si a vedea paiul din ochiul vecinului e mai usor... Noi suntem majoritari si tara suspina pe zi ce trece de coruptie, sarlatanie, imopralitate...
    Tot tiganii sunt de vina? ei sunt raspunzatori cu siguranta pentru anumite probleme pe care le creaza, asta da, a fi tolerant nu inseamna a fi necritic si a ascunde adevarul, da sunt responsabili pt multe mizerii pe care le fac multi dintre ei, dar nu pt tot si nu toti!
    Daca majoritatea in aceasta tara, adica noi romanii ar lupta pt un drum onest, atunci usor usor s-ar schimba ceva.

    Apoi si noi ca romani nu suntem chiar asa de minunati. Imi iubesc tara si compatriotii, si sunt patriot, insa asta imi da dreptul sa fiu si critic, altfel as fi orb in a crede ce se spune fara a gandi si singur ce e corect si ce nu.

    Probabil ca ati auzit, sau ati trait-o personal - imaginea romanilor in strainatate este una nu prea buna, din pacate. Si credeti-ma, nu numai tiganii sunt de vina, multi romani fura, inseala, mint si asa mai departe. Acum multi ani am avut ocazia sa lucrez in strainatate, am trait-o pe pielea mea din pacate. Si aici imi dorec ca acei oameni care au cunoscut romani de genul sa nu creada la fel si sa generallizeze_ "romanii sunt".

    A gandi in sabloane e usor, pt ca atunci nu trebuie sa mai gandim, sa ne obosim sa vedem ce e corect sau nu. De exmplu acei romani care ne straica imaginea in relatiile internationale - nu sangele si faptul ca sunt romani ii face sa fie furaciosi si mincinosi, aproape fara valori, ci mediul in care au crescut, modelele pe care le-au avut i-a facut sa devina nu romani furaciosi, ci oameni furaciosi.

    Este exasperanta aceasta legatura dintre este furacios pt ca este tigan sau roman, sau este asa si pe dincolo pt ca este de un anumit neam. De parca am fi seminte de rosii si castraveti care cresc numai rosii sau verzi si pe care le putem manipula dupa cum vrem, sau arunca la gunoi numai pt ca sunt verde deschis si nu inchis.

    Oamenii nu se nasc cumva, ci devin cumva, iar pt ceea ce devin este mediul familial in primul rand responsabil, apoi mediul social si asa mai departe. Iar cei care au sanse proaste se dezvolta in marea parte a cazurilor intr-o directie gresita.

    Suntem toti pe aceasta lume si solutia de a trai impreuna este nu cea de a ne ura, pt ca nu suntem toti la fel, ci cea de a incerca sa cautam dialogul si de a permite si celorlalti sa traiasca si ei linistiti sub soare ca si noi. Bineinteles si aici sunt de acord cu Dumneavostra si ei trebuie sa ne lase pe noi sa traim. De-aia repet, este nevoie de dialog, deschidere si buna-vointa de ambele parti.

    Insa cineva trebuie sa aiba curajul sa urneasca dialogul. Este un lucru f greu si nu am solutii directe. Sunt numai ganduri in speranta ca undeva candva vom invata sa vedem lucrurile si din alte perspective.

    Nu exista un adevar absolut. Exista adevarul Dumneavoastra si al meu si al celorlati, impreuna sunt convins ca vom gasi drumul care ne va ajuta pe toti sa nu ne mai petrecem timpul urand si uitandu-ne la ceea ce gresesc ceilalti, uitand sa ne uitam unde am gresit noi insine. Si din suflet imi doresc sa nu fie un drum insotit de ganduri atat de meschine ca cele ale celui de-al doilea razboi mondial.

    cu respect si numai bine tuturor!


  9. Anonim Says:

    Daca nu sunteti romani nu aveti dreptul moral sa comentati personalitatea maresalului!


  10. Anonim Says:

    @anonim cu rusinea
    te inseli dragule, esti complet dezinformat, daca poporul roman ar fi avut asta la inima, ar fi organizat de mult vanatori de tigani (cel putin). Realitatea este exact inversa, romanii sunt foarte toleranti si oricum nu putem emite judecati care sa blameze o intreaga colectivitate, sunt false. Faptul ca stii limba romana este o intamplare nefericita, iar chestia cu pogromul evreiesc este o mare minciuna. Nu a existat in Romania, poate acum sute de ani prin Portugalia, prin Spania, Franta, nu va mai lasati manipulati de mai marii vostri, propaganda asta a slujit cat sa va faceti si voi statuletul. acum stapaniti-l, dar mai cu mila, nu mai omorati oameni nevinovati, si mai lasati propaganda mincinoasa ca nu mai tine. Incercati si voi sa ganditi normal, daca vreti sa fiti acceptati in lumea normala ca oameni normali.


  11. Anonim Says:

    ma bucur sa aud ca ma insel in privinta faptului ca romanii sunt toleranti :-)... Este o mare bucurie.

    prin modul in care mi va adresati inteleg ca sunteti foarte provocat si ceva frustrat - altfel nu ati incerca sa ma jigniti.

    ca e o intamplare nefericita sa stiu limba romana, probabil ca asa este, ma doare sufletul sa fac parte dintr-un popor in care numai oameni ca Dumneavoastra isi spun cuvantul, reactioneaza agresiv si gata sa dea cu toporul si sa jigneasca, in loc sa ia cuvantul si oameni concilianti care ar putea sa intrebe ce ma face sa fac afirmatiile respective.

    Incercati sa ma faceti sa accept ideea Dumneavoastra cu forta, ca si cum as fi inferior sau nu as avea dreptul la o parere proprie. Insa inferioritatea celui judecat sta in ochiul judecatorului mai mult decat in cohiul celui judecat. Si asta spune cat de tolerant sunteti Dumneavoastra in general vizavi de parerea celorlalti.

    Cu stima si in speranta unei schimbari in directia toleranta.

    P.S.
    Ma voi retrage din aceasta discutie, deoarece nivelul ia o alta intorsatura si nu am de gand sa ma duelez verbal cu nimeni. Aici nu sunt pus eu ca persoana in discutie, ci ideea celui de-al doilea razboi mondial vizavi de care exista documentatii clare si filmari, iar relatia Roamniei cu Germania a fost la inceput una f. buna. Poate ca nu eu sunt cel manipulat de informatii false...

    Speram intr-un schimb de idei provocatoare constructive. Critica la opinia mea pot accepta, jigniri fara temei insa nu.

    Dumnezeu sa fie cu noi toti!


  12. Anonim Says:

    inca o idee de incheiere:

    Si da poate ca aveti dreptate, imi retrag idea "este o mare rusine pt poporul roman ca a participat la cel de-al doilea razboi mondial" recunosc ca poate am exagerat in ideea sa condamn poporul roman - Europa se afla in razboi, si implicit si noi, deci cumva trebuie ca hotararile de atunci sa fi avut cauza lor plauzibila, iar razboiul in final nu a fost declansat de noi, deci rasismul nu noi l-am declansat atunci.

    Problema mea era una singura - ideea rasismului, care a stat la baza acestui razboi. La asta m-am referit. Si pt ca acum Antonescu este glorificat nu numai pt calitatile militare, ci pt ca ar fi omorat tiganii. Deci aici intervine ideea pe care eu o condamn.

    aici nu sunt eu de acord - cei mai multi dintre roamni acum il vad ca pe cel care ar fi salvat Romania de tigani. Omorarea oamenilor pt curatarea rasei nu este este solutia corecta.

    asta era problema mea, m-am exprimat cu rusine, pt ca mailul anterior mie vorbea despre rusine si cred ca am fost subconstient influentat.

    Ideea mea este ca e important ca acum sa fim vigilenti si sa avem grija sa nu cadem in capcana foarte agila a rasismului.


  13. Anonim Says:

    Stimate Anonim,ma tem ca ati invatat istoria ''alternativa''.Nu rasismul a stat la baza participarii Romaniei la razboi,cum de altfel nu a stat nici macar la baza participarii Germaniei sau URSS la razboi.Romania a intrat in razboi pt. a raspunde agresiunii sovietice din iunie 1940.Punct.
    Cand subiectele Holocaust,antisemitism,rasism nu vor avea implicatii politice si vor putea fi supuse criticii si cercetarii stiintifice(care admite si altceva decat confirmarea indicatiilor preliminare) mai vorbim.Pana atunci insa,subiectele sunt atat de incarcate de ideologie incat discutia e o pierdere de vreme.


  14. Anonim Says:

    Avand in vedere ca maresalul a fost sluga lui Hitler ,lasand poporul roman sa sufere si sa indure toate greutatile isi merita soarta.In caz ca nu stiati nemtii in toata perioada guvernarii antonesciene si-au deplasat tancurile, vapoarele ,avioanele,etc numai din combustibilul romanesc!!!dupa razboi,germania si-a vazut de treaba iar romania a suferit pierderi de 40 de miliarde dupa urma acestui om pe care mi-e greu sa-l numesc "d-l Antonescu".Sa numai vb de crimele de razbio si de foametea pe care o indurau soldatii romani pe front...


  15. Anonim Says:

    pentru Anonim care esti pro tigani...
    sa dea domnul sa iti rada in nas aia "nascuti de dumnezeu tigani", care ne fac tara de cacat prin afara cu magariile pe care la fac...
    sa te intorci acasa dupa 12 ore de munca si sa vezi un asemenea parazit ca te injura dintr'o masina cu geamuri fumurii, care n'a apucat sa termine nici scoala, ce sa mai zic sa munceasca...cu ce ajuta ciorile alea tara asta care se vrea a fi "credincioasa", ca progresul nici nu'l putem pune in discutie...mie unu mi s'a acrit de toti cacatii astia despre care se spune ca sunt discriminati, cand de fapt ROMANII SUNT CEI DISCRIMINATI.
    acum nu vorbesc de toti tiganii dar 95% dintre ei se includ in prezentarea de mai sus...pentru ceilalti 5% care incearca sa invete si sa munceasca am tot respectul...inca o data iti doresc sa fii calcat in picioare macar o data de un asemenea specimen sa vedem daca mai gandesti asa


  16. andi Says:

    poate sunt eu cu ideile pe dinafara dar din cate am auzit (un zvon...doua...la coltul strazi) nemtii au platit cu vagoane de aur ajutorul acordat de romania ...insusi hitler a zis : "ajutorul acordat de romania a fost de cacat" si in acea perioada din razboi populatia traia f. bine in comparatie cu violurile si jafurile si...restu' care a venit la pachet cu armata rusa...care a plecat cu vagoane de aur... asa ca nedreptatile (de atunci si de acum) oricum nu le schimbam sau nu depind de noi, oamenii de rand

    cat despre tigani sau evrei...cine ii doreste sa ii ia acasa, cine nu sa nu ii ia...

    toate cele bune si pace tuturor
    andi


  17. Superb blogul!Felicitari!
    Intrati pe Blogul oficial al Maresalului Antonescu http://maresalionantonescu.blogspot.com/ si participati la sondajul de opinie despre Maresalul Antonescu.
    De asemenea lasa-ti si un link pentru a putea trimite lumea la acest articol.
    “Prefer să mor în mocirlă într-o Românie Mare decât să mor în paradisul unei Românii mici.”
    Maresal Antonescu


  18. Anonim Says:

    La ultima intalnire dintre Antonescu si Hitler (5 aug. '44), von Ribbentrop "a orientat discutia la problema evreiasca si si-a exprimat parerea de rau cu privire la faptul ca guvernul roman continua sa adopte o atitudine atat de conciliatoare fata de evrei"


  19. Un oarecare tanar Says:

    Pentru stimabilul care este atat de "tolerant" si-si doreste atat de tare sa "intelegem" noi, romanii de rand ceea ce a inteles el din al 2-lea razboi mondial.
    Vreau sa va anunt cu parere de rau ca sunteti unul dintre cei carora le place sa-si spuna ideea in speranta ca se va face auzit, nu o mai dati la intoarsa si nu va fie teama sa va "coborati" si la nivelul celor care nu au capacitatiile dumneavoastra de exprimare.
    Tot cu parere de rau va anunt ca peste 50% dintre ceea ce ati spus nu sunt decat afirmatii luate din "cartiile de manipulare" in special felul in care v-ati exprimat...pana la urma nu suntem toti manipulati ?
    Revenind la subiect nu cred ca era mai presus antisemitismul Maresalului Antonescul decat patriotismul sau ...asa ca, daca sunteti intr-adevar un roman adevarat cum va auto-proclamati prine ceea ce spuneti ...va rog sincer sa va mai ganditi daca a vrut raul tarii!
    A fost mana dreapta a lui Hitler cum ati si spus dar pentru asta trebuia sa-i si urmeze calea Fuhrerului in multe alte considerente cum ar fii curatarea tarii, care in fond nu cred ca v-ar displacea ...daca din pacate metodele de atunci erau de omorare a lighioanelor si nu alungarea lor este o alta problema.
    Insa va rog sa va ganditi intens inainte sa mai faceti afirmatii de genul...pentru ca nu mi-ar placea ca in 20 ani copiii mei sa fie indisi in eroare de ceea ce scrieti dumneavoastra !

    Cu respect!
    un simplu scolar de doar 19 ani, oripilat de felul dumneavoastra de a pune problema


  20. Iulian Says:

    Onoare MARESALULUI ANTONESCU, vei ramane in sufletul nostru pururea . Pe scurt pentru cei ce nu prea au citit istoria adevarata pusa in umbra si de tot cea ce a insemnat regimurile scurse din 45 incoace. Nenorociti care ascund adevarurile si in zilele noastre nu numai ca evreii conduc lumea dar si pentru faptul ca un mare patriot ca Maresalul Antonescu o sa reprezinte intodeauna pentru ei un cosmar inventat de interese evreiesti. Inainte de toate Maresalul si-a aparat interesele natiei sale in vremuri de rastriste , nici un partid neavand bunul simt sa apere aceste interese , responsabilitatea ramanand astfel in mainile Maresalului Antonescu. Un om integru , disciplinat in care a luat deciziile cele mai bune in acel moment al natiei noastre, din raul cel mai rau la ales pe cel mai putin rau , asta fiind conjuctura politica la acel moment. Nimeni in momentul ala nu a garantat granitele tarii tinand cont ca bolsevismul ajunsese la putere in Rusia bosevica inca din anul 1918. Datorita acestui mare roman noi nu am fost bolsevizati , el cautand calea cu o mare putere la ora aceea , Germania. Pentru noi Germania a fost varianta cea mai buna iar pt. cei ce nu stiu noi am fost aliati si nicidecum tara ocupata. Nemtii pt noi a insemnat protejarea granitelor iar ei si-au respectat partenerul roman neconsiderand niciodata parteneriatul cu Romania. Antonescu a negociat la sange cu Hitler totul pana in cele mai mici amanunte tot ceea ce insemna pana si echipamentele de soldat sa fie aceleasi ca si armata germana pe campul de lupta. Stiti oare cum a fost intampinat la Chisinau de romani? vedeti acest film pe net. Retineti , Germania era partenerul cel mai avantajos impotriva pericolului bolsevic iar despre pogromuri? Sa le fie rusine celor care il acuza, el salvand de la moarte mii de evrei. Rusine sa va fie! O sa vina si ziua in care Dumnezeiu isi va intoarce lumina catre marele om Maresal Antonescu in care strazile si statuile vor fi in toata Tara Romaneasca! Te iubim Maresal Ion Antonescu pt tot ceea ce ai facut pt tara ta. Dumnezeu sa te ocroteasca de acesti nenorociti si Dumnezeu sa-i ierte pe cei care nu l-au cunoscut cu adevarat. Traiasca Maresal Ion Antonescu, te vom iubi in veci!


  21. Dragos Says:

    Am avut doi eroi ai neamului conteporani:
    Maresalul Ion Antonescu si Capitanul Conreliu Zelea Codreanu.
    Pacat ca nu au reusit sa faca pentru acest popor ceea ce si-au dorit.
    Inimile patriotilor cunoscatori de istorie vor fi mereu alaturi de ei.


  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  23. Sa le fie rusine acelor care sunt in conducere si nu vor sa schimbe imaginea marelui patriot Antonescu.
    A fost un mare om care a servit interesele natiunii, nu ale lui personale.Ar trebui reabilitat si tratat cu toate onorurile cuvenite unui suveran. D-zeu sa-l odihneasca in pace...


  24. Anonim Says:

    Am citit şi eu câte ceva despre mareşalul Ion Antonescu.Am citit şi materiale editate în timpul comuniştilor şi materiale apărute înainte de regimul comunist şi după regimul comunist. Nu mă mir prea tare dece nu-l reabilitează. Aşa e la noi la români - suntem blăstămaţi ca pe toţi marii conducători ai neamului să-i omorâm fizic şi mai apoi şi moral. Dau numai trei exemple: Mihai Viteazu, Ion Antonescu şi Nicolae Ceauşescu. Despre ultimul nu am să spun prea multe - e prea proaspăt şi mulţi cu mintea înfierbântată m-ar desfiinţa-(şi nu pentru că ar avea motivare pertinentă ci din două motive:ORI SUNT PROFITORII NOII SOCIETĂŢI ori nu cunosc tema dar aşa e cool astăzi să-ţi dai cu părerea)
    Despre Mareşalul Antonescu însă ar cam fi cazul ca istoria să tranşeze corect iar oamenii cu pregătire să ne lumineze. Dacă a avut păcate în ce priveşte discriminarea ţiganilor şi evreilor - poate că a avut dar trebuie să le analizăm în contextul timpului şi a conducătorilor cu care a trebuit să intre în relaţii. Ştiţi mi se pare că Lenin ar fi spus: când eşti între lupi să urli ca lupii altfel te sfâşie. Antonescu , vrem nu vrem era de aceeaşi parte a frontului cu Hitler şi cred că era nevoit să URLE aşa. Se pare că a urlat doar din gură dar din inimă şi din dispoziţiile pe care le-a dat ca şef al statului toată lumea ştie că a fost un ocrotitor al evreilor.Citiţi despre ocrotirea evreilor din Iaşi, Botoşani, Bacău etc. Acesta a fost principalul motiv pentru care a desfiinţat garda de fier. Mare păcat că reprezentanţii evreilor de astăzi vă problema pe dos şi o colportează pe la toate forurile internaţionale. În ce priveşte apropierea de Germania cred că a făcut bine la timpul acela. Cât am fost cu nemţii documentele recunosc că nu le-am dat nimic pe gratis. Tot ce a luat Germania de la noi a plătit NEMŢEŞTE şi numai cu aur. Dar ruşii... Ne-am dat de partea lor în a doua jumătate a războiului când de fapt am avut cele mai mari pierderi în oameni şi materiale;datorită faptului că am intrat de partea lor am scurtat războiul cu cel puţin un an, i-am suportat pe teritoriul ţării noastre unde au făcut numai blăstămăţii, în bună parte victoria armatelor sovietice se datoreşte şi nouă şi... la încheierea războiului am fost consideraţi de ruşi duşmani şi ţară învinsă. Am plătit datorii de război pentru toate neamurile noastre. Vedeţi filmul Carol I de pe internet şi vedeţi ce ne-au făcut la 1877.
    Comparaţi-l pe şeful statului Ion Antonescu cu ultimii preşedinţi ai României de după 1989 trageţi o concluzie în ce priveşte patriotismul şi responsabilitatea faţă de cei pe care-i conduc. În ce priveşte acapararea de averi comparaţi-l cu liderii partidelor liberal şi conservator dar mai ales cu Mihai de Hohenzolern- au trăit în acelaş timp şi au avut responsabilităţi în acelaş context politic. Unde a tras ţara regele şi unde a tras-o Antonescu.
    Păcat că nu ne aplecăm mai mult la studierea cazului Mareşal Ion Antonescu . Ce să-i faci - acum românii nu au timp pentru că suntem împărţiţi în două grupe: unii(cei mulţi) suntem stresaţi de păpică, de pensie, de locul de muncă, de viitorul tot mai nesigur al copiilor noştri , iar alţii (puţini) sunt stresaţi de cum să-şi pună la adăpost averile furate, cum să facă acte de acoperire, cum să fure mai departe. SUNTEM UN POPOR DE STRESAŢI;n-avem timp de Antonescu.


  25. Dan Says:

    Sa nu uitam de regele Carol si Ferdinan dar Maresalu Antonesc este cel mai mare patriot care la avut Romania.


  26. Anonim Says:

    Hmmm ...Cata nevoie ar mai avea tzara noastra de un Om ca Antonescu....
    Macar pentru un an....


  27. Anonim Says:

    Tara noastra are nevoie de un Barak Obama !


  28. Tavi Says:

    Pentru toti cei nedumeriti.
    1. Antonescu a condus primul guvern legionar in perioada sept 1940-ian. 1941, de asta avea multe in comun cu legionarii. Celelalte partide, izgonite de la putere de Carol II, nu i-au oferit garantii reale lui Antonescu in a crea un guvern, asa cum nu i-au oferit sprijin nici regelui Mihai in a forma un guvern dupa rasturnarea lui Antonescu, lasand tara pa mana comunistilor. In perioada oct-nov 1940 a venit si misiunea militara germana la noi in tara, practic germanii atunci s-au instalat in Romania, fara a o ocupa insa.
    2. Cat a condus guvernarea legionara, maresalul purta la manifetatii camasa verde legionara.
    3. La minutele 6.00 si 8.08 se vede clar ca poarte trese de maresal, deci are gradul de maresal in film, filmul trebuia sa se numeasca "Maresalul Antonescu".


  29. Anonim Says:

    Presupun ca acel anonim este vrun evreu sau ceva de genul de tot ii pupa atat in cur. Aha si apropo au vazut vreodata cum se comporta tiganii in societate cand sunt in haita? Ar mai trebui sa iesi din casa si sa mai vizitezi lumea. Nu sa stai toata ziua in casa citind toata propaganda evreiasca.


  30. XXXSEFGUARDXXX Says:

    EVREUL MATII DE SPURCAT SAU CUM SA ITI ZIC JIDANEEEEE PLECA IN PIZDA MATII DE AUROLAC VB ROMANESTE SI DISTRUGI IMAGINEA ROMANILOR ...FEREASCA DUMNEZEU SA VIN UNUL LA PUTERE SA AIBA BOALA PE VOI .JUDANI, TIGANI , UNGURI HOMALAI ZOOFILI , PEDOFILI...SINCER EU V-AS ARDE CUM SE FACEA ODATA PE TIMPURI CU INCHIZITIA..ASA CA ATUNCI CAND AUZITI CA SE VB ROMANESTE SA VA CUPRINDA TEAMA, FRICA AIA RECE DE CARE VA ESTE FRICA...ORICUM INCERCAD SA INEGRITI IMAGINEA ROMANILOR ASTA DOVEDESTE CA VA ESTE FRICA SI FRICA SA VA FIE DE ROMANUL CARE NU VA MAI SUPORTA CACI ROMANUL ESTE PASNIC DAR STITI O VB POPULARA: FERESTETE DE NEBUN CA EL ARE MINTEA ODIHNITA....NU UITATI ROMANII SUNT FACUTI DIN PAMANT CU SUFLET DE OTEL..NU CA ALTE STATE CORCITE CU MII DE RASE MII DE RELIGII CARE DUC LA DEFAIMAREA LOR ...ROMANII AU ISTORIE DAR EVREII CE ISTORIE AU IN AFARA CA AU FOST CONDUSI DE DOMNUL ISUS? CE ISTORIE AU ACESTI OMANI CARE AU OMORAT PE ISUS SI AU ALES UN TALHAR ?CE ISTORIE AU ACESTI SOBOLANI CARE NU FAC DECAT SA PONEGRESCA ALTE RELIGII SI SPECIAL RELIGIA ORTODOXA .. ASTEA CARE SI ACUM SE INCHINA SIS E ROAGA DIN TALMUD ...CARE SE INCHINA LA ZEI ...EU UNUL AS AFACE CA :MAX: V-AS OMORA SI CEI CARE TRAIESC LA MUNCA IN FOLOSUL ROMANILOR..ASTA VA TREBUIE VOUA CARE INCERCATI SA DISTRUGETI ISTORIA ROMANILOR.......PACAT CA AWSCHIWITZ-UL NU MAI FUNCTIONEAZA RATAILOR..CACI VA-TI CAM INMULTIT ..SPECIAL PENTRU CEI CARE INCERCA SA DISTRUGA ISTORIA ROMANILOR



  31. Anonim Says:

    sa fiti de rahat,sa fim de rahat ca si asa santem op tara de imbecili si de mazisti,si tot comunisti ne conduc tara ,asta de rahat,sus cu tigani,si daca nu stiati stramosi tiganilor sant indieni ,nu amerindieni ,incultilor.


  32. Anonim Says:

    Nu ma intereseaza natia asta care se crede buricul pămantului,dar în schimb nu a contribuit cu nimic la suma de valori ce au marcat evolutia omenirii, însă nu pot deasemenea sa raman indiferent la comentariile unor"oripilati" care se cred superiori numai pt ca hazardul sau natura au facut sa se nasca romani (desi la cate migratii au fost pe aici...calitatea asta-i cam
    îndoielnică).
    pentru toti cei mai mai sus metionati vreu sa va reaminesc cate
    ceva:
    E.Cioran- a scris în lb. fraceza si a murit in Franta. M Eliade in America, N. Iorga a fost împuşcat,(de "compatrioţi"), iar alţii au murit în îchisorile comuniste sau în exil. În rest .. mentaliţaţi colective primare....
    Iar pentru cei curiosi a vedea cât de valorosi suntem ca naţiune le recomand cartea:Despre romani si felul lor de a fi. Dr. ing. BeniaminoFaoro.


  33. Anonim Says:

    Comentariile Dvs. din ce in ce mai degenerate subliniiaza insa cateva trasaturi esentiale ale romanilor, trasaturi care din pacate isi au originea in societatea din Romania, in politica si in mass-media romaneasca, in lipsa de interes pentru indrumarea unui popor:
    - romanii nu percep calitatea de roman si dimensiunea de patrie prin prisma REALITATII ci prin intermediul unei inchipuiri bazata pe dorinte si frustrari, pe simboluri adulate si identificate prin calitati exagerate, toate asimilate intr-un proces recent de autodefinire si caracterizat prin copiere si asemanare cu vestul mult ravnit, dar care proces nu este nicidecum bazat pe autocunoastere, pe autodefinire, pe forte proprii sau pe coeziunea interna intelectuala si umana.
    - romanii nu sunt statornici si nu se identifica cu trecutul lor, bun sau rau, caci numai din identificarea cu trecutul se naste puterea si intelepciunea unui popor
    - dorinta de propasire ca neam ii determina pe romani sa accepte orice fel de compromisuri care ar putea truca cat de putin imaginea propasirii
    - romanii se raliaza involuntar politicii romanesti din ultimii 22 de ani, bazata pe improvizatie, pe clientelism, pe "istetimea" romaneasca, pe trucuri, pe diversiune, pe o incredere nejustificata in potentialul propriu (neexistant sau fara putinta de a se sedimenta).
    - romanii uita ca toate aceste lucruri "se vad" din afara tarii


  34. Anonim Says:

    DE LA DRACU: domnule ANONIM, mai du-te dracu si Tu si mata aia proasta care nu te-a educat. du-te tu si suge pula si ia-o in cur ca sa fii TU tolerant. Bivolul Dracului. nu vreau ca generatile viitoare sa se futa in cur ca sa fie TOLERANTE.Sa va iau familiile in pula la toti TOLERANTII.un om normal fute o femeie si invers. care gatu matii este definitia tolerantei de care tot vorbesti ? citeste DEX - ul asocialule. Tolernata nu inseamna sa te futi in cur sau in gura, sa te lasi calcat in picioare, spalat pe creier de MEDIA, sa-ti dai cu parearea de istorie cand esti un bulangiu incult ( pardon de pleonasm )etc.. din cele mai vechi timpuri exista bulangii, dar ei tre izolati in mod constant, pt ca societatea tre sa tinda spre perfectiune. daca esti bulangiu, TACI. nu te mai face de cacat. NU MAI SEMNALIZA, BOULEE. si daaaa, sa te futa toti tiganii aia pe care ii aperi tu, TOLERANTULE. sa vina sa-ti puna cutitul la gat sa le dai portofelul, sa puna manele, sa nu se spele, sa tipe pe strada, sa atace politia cand ii aresteaza ,, DEGEABA''. sa va duceti dracu toti astia cu drepturile OMULUI. esti foarte patimas si ai mult timp de scrii atat la comentarii. este evident k esti singur impotriva tuturor. De ce ? faci sondaje de opinie ? esti platit de cinva pt asta ? BAAAA. Bagami-as pula in mata aia proasta. DAAAAAAAAAAAAAA. NOI ROMANII ADEVARATI SUNTEM RASISTI. NU sugem pula, nu vrem tigani la noi in tara, nu vrem prostie, incultura, analfabetism. cred ca ti-am acordat cam multa atentie. STIU, tu vroiai sa ne cunoastem ca sa te fut in cur. NICI MACAR PE MATA. Cat despre ANTONESCU, MARELE ANTONESCU, MARESALUL, au spus ceilalti si pentru mine


  35. Anonim Says:

    Ceea ce semnalati dumneavoastra aici mai sus, cutite, manele sunt de domeniul ordinii publice, si apoiromanii fac asta. Ma bucur in fine sa vad inaltul spirit elevat ca al dumneavoastra rOMANESC adevarat. Domnule, prin limbaj, prin comportament dedus din ce scrieti, reprezentati ce este mai pur, mai inaltator in spiritul romanesc? TU esti ce o natie viseaza sa devina? Uita-te in oglida, este putin spus frustrat. Te-ai gandit ca ai prea putin in comun cu Dumnezeu?


  36. Anonim Says:

    auzi bai bulaule am impresia ca tu esti un labagiu care esti smecher in taste , daca ne vedem fata in fata iti garantez ca nu rezisti 5 min in fata mea ,adica cum tu tii cu cretinul ala de antonescu care chipurile il imita si el pe hitler . oricum esti un prost si un incult cu care nu am ce sa discut .


  37. Anonim Says:

    bai bulangiule , lachioiule care esti pro antonescu daca as sti unde sa te gasesc ti -as scoate smecheria pe nas sa numai vb tu asa , mancami-ai pula cu mata si cu tactu de iddiot ce esti , ce sti tu de antonescu de il sustii atata . sa dea d-zeu sa te duci dupa el .


  38. Observator Says:

    Nu stiu cine-a avut ideia absolut nefericita sa posteze un cantec legionar cand maresalul Antonescu trecea in revista trupele romane. Oare nu Antonescu a pus tunurile pe legionari? Prin acest acompaniament cu cantec legionar, trecerea in revista a trupelor romanesti da imoresia ca si maresalul a fost legionar, ba chiar si trupele romanesti erau legionare.
    Rusine sa va fie! Dezinformati, presa, opinia publica, poporul roman in ansamblul sau, in special sufletul tineretului romanesc.


  39. Anonim Says:

    Antonescu de traia,pe tigani ii omora!! suspenda-ti-ne,uram ciorile !!!!


  40. Anonim Says:

    Romania NU a facut holocaust. Pentru cei care comenteaza fara sa cunoasca documentele, le spun sa se trezeasca la realitate.

    Unde sunt "gropile comune" ale evreilor din Transnistria, domnilor oripilati?

    E unul mai sus care spune ca e o mare rusine "poporul roman sa fi participat la omorarea fara motiv a atator evrei".

    Poporul roman nu a facut asa ceva. Maresalul Antonescu s-a opus trimiterii evreilor la Auschwitz.In perioada guvernului Antonescu, legionarul Radu Gyr a infiintat primul teatru EVREIESC din Europa. Asa a facut poporul roman!

    E adevarat: poporul roman a trimis in lagare si a executat pe acei evrei care erau comunisti, care atacasera trupele romane la evacuarea Basarabiei. Propagandistii sovietici au mintit si mint in continuare, transformand in "victime nevinovate" pe toti partizanii comuinisti de origine evreiasca. Dar adevarul e altul. Daca nu era asa, nu mai aveam cea mai mare comunitate evreiasca de dupa razboi din Europa de Est.

    Domnilor "anonimi", spuneti cum va numiti, nu va mai ascundeti!

    George Mihaila


  41. adrian Says:

    Multi din cei care au comentat pe aici au vorbit in necunostinta de cauza.Le recomand sa citeasca istoria adevarata nu cea facuta de evrei.Maresalul Antonescu a fost un MARE PATRIOT.Scopul sau in razboi a fost sa refaca Romania asa cum era dupa marea unire din 1918(la inceputul razboiului,cand Antonescu nu conducea tara,Carol al II lea a cedat o treime din tara).Maresalul i-a spus lui Hitler ca dupa razboi va lua inapoi ceea ce se luase cu forta.Cu evreii nu mai mintiti,caci Antonescu a fost acuzat de germani ca evreii nu erau deportati in lagare.Cu tiganii imi pare rau k nu au disparut toti din Romania.Din ordinul maresalului au fost deportati aproximativ 25 000,din care jumatate s-au intors si s-au inmultit foarte mult.Romanii ca si acum faceau 2 copii iar tiganii 10.Hitler pentru petrol ne-a dat armament,aur.Cine nu stie sa taca,si cine stie si minte sa nu mai manance rahat.MARESALUL ANTONESCU UN MARE PATRIOT.PACAT CA NU AVEM UNUL CA EL SI ACUM.


  42. marmor Says:

    tipic romanesc: "cum? indraznesti sa gandesti diferit de mine? te bag in...."
    lipsa argumentelor logice, a unei conversatii de bun simt-chiar in contradictoriu, abundenta insultelor si apelativelor vulgare...este gandirea si exprimarea atat de des intalnita, mai ales pe internet-unde oricine poate posta sub anonimat, si unde oricine isi poate revarsa bogatia sufleteasca.
    este grav si trist sa vezi reactia in masa a unui popor care se declara "cu frica de dumnezeu" dar care e gata sa scoata sabia cand e vorba de lupta impotriva a tot ceea ce e "anormal": evreu, tigan, homosexual, neortodox, etc.
    voi cei care vreti inapoi un Tepes, Antonescu, Ceausescu nu demonstrati altceva decat dorinta de continuitate a unui popor barbar, care refuza sa se educe, care refuza sa vina la lumina si gandire.
    paine si circ sa primiti, asta e tot ce va trebuie!


  43. Anonim Says:

    POT SA VORBESC DE MARELE OM ANTONESCU FARA SA IMI SARA TOTI PURITANII IN CAP? EU CRED CA OPINIA MEA NU TREBUIE SA TINA CONT DE OPINIA VOASTRA! INCERCATI SA VA IMPUNETI PUNCTELE DE VEDERE NEFOLOSITOARE PE ALTUNDEVA!CONDAMN ORICUM ACTIUNILE REGRETABILE CARE S AU INTIMPLAT IN ACEA PERIOADA , DAR TOTUL ERA UN GRI... ACUM VOI VRETI TOTUL IN ALB SAU NEGRU!!!EXTREMISMUL ESTE O LEPRA INDIFERENT DE ORIGINE, DAR ALTE ERAU VREMURILE ACELEA, TREBUIA UN ALIAT,ALTFEL ERAM STERSI DE PE HARTA ! CEI CARE SUSTIN IDEEA HOLOCAUSTULUI ROMANESC LE DORESC PENSIONARE PLACUTA IN CADRUL MOSSADULUI! ADEVARUL ESTE UNDEVA LA MIJLOC! DAR SA NU INDRAZNITI SA PATATI MEMORIA LUI ANTONESCU SI A CAPITANULUI ! UN ULTIM CUVANT:FUT EXTREMISMUL MAGHIAR, FUT EXTREMISMUL ROMANESC , FUT FALSELE PUDORI, FUT "POLITICALLY CORRECT", FUT RASISTI, FUT PE TOTI CARE DISTRUG IMAGINEA TARII,FUT FALSA ISTORIE ,FUT LINGAII DE EVREI,FUT FALSII ROMANI CARE URLA :MOARTE TIGANILOR(DOAMNE CAT I AM IUBIT PE UNII CA FARIMITA LAMBRU,JEAN CONSTANTIN,ROMICA PUCEANU, CLEJANII...)APROPO,TOT ASA TE JOACA IN PICIOARE SI NISTE TIGANI NERVOSI CA SI NISTE ROMINI ADEVARARI SAU CA NISTE UNGURI EXTREMISTI! NUMAI INCHIDE OCHII SI LOVITURILE NU VOR MAI AVEA CULOARE!PROSPERITATE LA TOTI SI TRAIASCA TURISMUL ROMINESC(ASTA A FOST TARE-CARE TURISM?) COSMIN


  44. Anonim Says:

    E trist ca oameni care , se vede ca nu au citi nimic in viata lor si nu au habar de istorie, pot fi atat de revoltati impotriva Maresalului Antonescu si Legionarilor. E trist ca astfel de oameni nefiind in cunostinta de cauza sa isi permita macar sa pronunte numele lor. Sunt mandru ca sunt urmasul unor adevarati romani ca, Maresalul Antonescu, Capitanul Corneliu Zelea Codreanu.


  45. Anonim Says:

    ce a facut ana pauker cand a venit in romania calare pe tancurile sovietice? nu cumva a dispus asasinarea spumei intelectualitatii romanesti, impreuna cu lucretiu patrascanu: asa este domnilor istorici! cred ca ati uitat sa mai rasfoiti documente ale ARHIVELOR de stat romanesti. De ce nu spunem lucrurilor pe nume,domnilor ne este teama? cei doi nu cumva erau evrei? de genocidul facut de evrei in romania nu se doreste a se aminti niciodata, de ce? raspundti domnilor istorici fara coloana vertebrala! bebe&


  46. Anonim Says:

    toti vorbiti de genocidul de evrei din Romania....unii blameaza imaginea merelui nostru maresal Ion Antonscu...dar de ce nu vorbesc cei care apara pe evrei ..de genocidul din transilvania ce l-au facut ungurii in timpul celui de al ll lea razboi mondial...ar trebui acele persoane sa se uite pe youtube...sa vada adevarate marturii acele persoane ce au trait acele timpuri...nu vreau sa ponegresc nici un roman...dar tiganii ungurii(ceangaii) ca in ungaria ...ungurii de la noi ...sunt considerati tigani...si nu-i vor ...am fost acolo sa vad si eu daca e adevarat.. si evreii sa mearga fiecare la locul lui ....tiganii in india...ca de acolo vin...evreii...israel si cengaii sa taca...sa poata trai in tara noastra...ma numesc constantin avram


  47. Anonim Says:

    Maresalul Antonescu si-a iubit tara si neamul
    si a murit ca un erou !A discuta despre el altfel decat ca despre un mare patriot este dezonoront pentru un roman si... sa fim bine intelesi:nu suntem antisemiti sau rasisti,ci doar trebuie sa scoatem la lumina,adevarul istoric...de ce nu deplange nimeni pe-aici soarta sutelor de mii de romani carora le-au albit oasele din Tatra si pana-n Siberia?!De ce nu deplangem eliminarea brutala a elitei romanesti de calaii lui Stalin,multi dintre ei evrei?De ce nu amintim de colonizarea fortata a Basarabiei cu elemente straine in timp ce romanii nostrii erau deportati in Estul extrem ? Au fost oare gesturi prietenoase sau eraun plan diabolic,urmat cu perseverenta de calaii "Moscovei",de la tar si pana la Stalin de a coloniza Basarabia si a avea acces la gurile Dunarii? ....Nu trebuie sa apaludam "excesele" istoriei ,dar nici sa nu fim fermi,atunci can istoria noastra s incearca a fi rescrisa cu scopul de a ne culpabiliza ! Cui serveste?....uitativa in jur,avem destui dusmani,nu trebuie sa fim dezbinati,ca natie!


  48. Unknown Says:

    Cred ca nu Maresalul antonescu este un erou.Holocaustul nu a existat.L-auinventat evreica pe o vaca de muls.


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters