Pas in doi (1985)


Cu detasare si ironie, pe fondul muzicii lui Adrian Enescu si al jocului eroilor filmului, Dan Pita reuseste sa construiasca, pentru prima data in filmul romanesc, o veridica si pasionanta poveste in mediul muncitoresc, in care tinerii au pacate si preocupari extraprofesionale.

Regie: Dan Pita
Distributia: Claudiu Bleont, Tudorel Filimon, Virgil Andriescu
5 Responses
 1. Anonim Says:

  The film is a love story about a rebel with a cause–a rebel who cannot decide between a pure, innocent burning love and a docile, peaceful, quiet love.


 2. Anonim Says:

  asta este mult trambitata "rezistenta prin cultura"?! pai, daca asa arata o camera de camin muncitoresc... inseamna ca asta i-a fost si rezistenta domnului regizor. da, e un film mai bun decat liceenii, dar nu le ajunge nici la piciorul broastei unor nae caranfil mungiu, puiu... a se lasa mai moale cu "eroismul" - poate s-au pi...at pe zidul comitetului central. dar n-au scos-o afara din pantaloni!


 3. Anonim Says:

  Poate cel mai frumos film de dragoste romanesc ! Ar trebui sa fie o lectie pt. cineastii de dupa anii 90 si 2000 , care nu mai stiu ce-i aia sa povestesti filmic normal …Cultura bat-o vina ...


 4. Anonim Says:

  Este filmul meu romanesc preferat, filmarile au fost facute in caminele politehnistilor din Regie, pe vremea cand eram "politehnist".
  Greu de inteles pentru tinerii care n-au trait perioada comunista, dar foarte realist altfel.


 5. Anonim Says:

  v-as ruga sa incercam sa nu fim superficiali si zeflemisti. e un film superb. pacat ca s-a taiat din el la greu.eu l-am vazut la premiera si mai avea citeva secvente interesante. ca sa-l inteleg a trebuit sa citesc 2 volume groase de simbolistica si sa-l vad de 7 ori.probabil ca unii dintre comentatori sint genii si l-au inteles din prima. pentru mine a fost un tur initiatic. multumesc


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters