Mihai Viteazul (1970)


Un film istoric romanesc de exceptie.

Regie: Sergiu Nicolaescu
Distributie: Amza Pellea, Sergiu Nicolaescu, Ion Besoiu
21 Responses
  1. Anonim Says:

    Filmul este o capodopera fara indoiala...
    Pacat ca nu a fost digitilizat profesional pentru ecrane mai mari...
    Dar chiar asa, este foarte bine ca exista.

    Felicitari!

    dp


  2. Anonim Says:

    FILMUL ESTE EXCEPTIONAL.AR TREBUI REVAZUT DE CONDUCATORI DE ASTAZI.POATE INTELEG SI EI MODUL CUM SE CONDUCE O TARA.


  3. Anonim Says:

    mda.................


  4. Anonim Says:

    Multumim..pentru bucuria dv, de a darui...!
    Andrei


  5. Anonim Says:

    Un film deosebit.As vrea sa stiu unde pot fi vazute si filmele "Musatinii" si "Pistruiatul" ?
    Au ce invata mai marii nostrii din patriotismul si dragostea de neam si tara a domnitorilor nostri.


  6. Anonim Says:

    UN FILM DE EXCEPTIE!


  7. Anonim Says:

    Poate ca si tara ar trebui sa inteleaga care este tipul de conducator pe care sa se straduiasca sa-l merite si sa-l pastreze !
    Pana cand se va intampla asta,SA NU NE LASAM AMAGITI DIN NOU DAND OCAZIA DUSMANILOR NOSTRI SA NE DEZBINE,SEPARE SI,IN FINAL,SA NE PIARDA DE TOT !


  8. Anonim Says:

    latiseDACA RUSII SI TIGANII NU AR FI TRAS TARA ASTA SUTE DE ANI INAPOI ASTAZI AM FI FOST SI NOI UN POPOR REPECTAT SI CIVILIZAT, DIN PACATE SE CONTINUA ACEASTA MOSTENIRE. ADUL DOAMNE PE VLAD TEPES.


  9. Anonim Says:

    Mai marii de azi nu dau doi bani nici pe parerea voastra, nici pe valorile pentru care au murit marii nostri inaintasi conducatori. mai marii de astazi de fapt sunt cei mai mici oameni din istoria Romaniei. Multi dintre ei nici macar nu sunt romani, si-au schimbat numele ca sa isi mascheze originea. Ticalosi tradatori de neam si tara. Locul lor este la groapa comuna. ROMANI !!! Sa ne coalizam in jurul Casei Regale de Romania, reprezentata de Majestatea Sa Regele Mihai. Este singura noastra sansa sa ne salvam identitatea nationala, care ne-a fost stearsa de tancurile bolsevice, a caror opera o continua si o definitiveaza conducatorii de azi, lepre ajunse la putere prin furt si crima. Tara noastra a fost o tara de regi si voievozi din mosi stramosi. Republica ne-a fost adusa cu forta de tancurile sovietice, si de atunci procesul de distrugere a Romaniei nu se opreste. Am schimbat dictatura comunista cu vanzatorii de neam capitalisti de tip feudal. Cand va veti trezi Romani ca singura capacitate conducatoare cu adevarat loiala tarii si poporului roman este numai Casa Regala ? Vanzatorii vor sa divida iar Romania in trei si sa ne stearga de pe fata pamantului prin emigrare si impingere in saracie, in clasa cea mai de jos a societatii, practic iobagie pe fata. Inainte iobagii erau sclavii boierilor, acuma VOI sunteti sclavii bancilor si ale corporatiilor multi nationale. Haideti sa ne trezim ROmani, caci altfel vom pieri cu totii. Sa ne rugam LUi DUmnezeu sa ne ierte pacatele noastre si ale stramosilor nostri, ale caror urmari le suferim pana in ziua de azi, faceti bine celui de langa voi si coalizati-va in jurul Casei Regale. Sa restauram dreptatea in tara aceasta. Regele si Casa Regala sunt singura autoritate de conducere LEGITIMA, deoarece au fost inlaturati cu forta de bolsevici, impotriva vointei poporului roman. Sa ne regasim identitatea, sa aducem lucrurile in fagasul lor firesc, asa cum este bine, sa aducem conducatori oameni care vor BINELE acestei tari. RIDICATI-VA ROMANI!!!


  10. Anonim Says:

    Pentru cei care cred in Dumnezeu, fara deosebire de cult religios, caci frati crestini suntem cu totii. Dupa cum este scris in Sfanta Scriptura, sa facem si noi precum proorocul Daniel, si sa aducem inaintea Domnului Dumnezeu poporul nostru. Precum Daniel a adus inaintea Domnului natiunea lui Israel, cerand iertare pentru faradelegile inaintasilor, dupa cum Domnul a cerut in Biblie, sa aducem si noi in rugaciune ( cei care doresc si cu post ) poporul nostru, si sa ne rugam asa : "Doamne Dumnezeul nostru. Te slavim si Te laudam, Imparat al imparatilor si Domn al domnilor. Doamne Dumnezeul nostru, venim inaintea Ta cu umilinta si rusine si Te rugam in numele Domnului nostru Isus Christos, primeste si asculta ruga noastra. Iarta Doamne Dumnezeule pacatele poporului nostru, de la cei mai vechi inaintasi ai nostri si pana in ziua de azi. Parintii nostri au pacatuit, stramosii nostri au pacatuit, iar noi am pacatuit de asemenea. Dar ne incredem in Tine, Care despre Tine ai spus ca esti Un Dumnezeu bogat in indurari, bogat in mila si incet la manie, care te indupleci repede de la a pedepsi pacatosul, daca se intoarce la Tine si isi marturiseste pacatul. De aceea, increzandu-ne in Cuvantul Tau, te rugam in Numele Domnului nostru Isus Christos, iarta Doamne Dumnezeule pacatele stramosilor nostri, sterge raul care s-a abatut din cauza aceasta asupra noastra, si iarta si pacatele noastre ale celor in viata. Spala-ne Doamne neamul cu sangele Domnului nostru Isus Christos, si izbaveste-ne, caci Tu esti bogat in mila si indurari. Te rugam nu mai intarzia, ai mila si indurare de noi, caci la Cuvantul Tau se intampla toate. De aceea, increzandu-ne in Cuvantul Tau, aducem aceasta rugaciune inaintea Ta, in numele Domnului nostru Isus Christos si Te imploram sa iti intinzi Mana Ta puternica asupra Romaniei si sa scrii in dreptul ei izbavire. Asculta Doamne ruga noastra, Te rugam si iti multumim pentru binecuvantarile care sunt asupra noastra, care ni le stim fiecare. In numele Domnului nostru Isus Christos aducem aceasta cerere inaintea Ta, Te slavim si Te laudam, fie Numele Tau glorificat in veci de veci, si Te rugam glorifica-Ti Numele si prin izbavirea Romaniei. Faca-se sfanta voia Ta.Slava Tie Tata Fiule si Duhule Sfant. Amin!"

    CU VOIA DOMNULUI, sa ne fie izbavita tara. Noi sa ne facem partea, adica rugaciunea aceasta sau oricare alta cum simte fiecare pentru tara, facerea de bine aproapelui si sa ne unim in jurul adevaratului nostru conducator, singurul uns de patriarhia romana, regele Mihai. Romani, UNITI-VA!!!

    D O A M N E A J U T A - N E


  11. Anonim Says:

    Mihai şi Mircea ar trebui vizionate şi dezbătute obligatoriu, aşa cu e obligatorie trecerea printr-o intersecţie doar pe culoarea verde, şi doar cei ce le-au vătut să se numească români. Chipul lui Sergiu Nicolaescu trebuie să stea pe bancnote, ca ale lui Vlaicu sau Caragiale


  12. Templierul Says:

    Ca film e unul dintre cele mai bine realizate. Ca "document istoric" e mediocru.


  13. mihaiaustria Says:

    stabilit ,refugiat inca din timpul comunistilor din romania ,vad ca tot prosti ati ramas romanilor va rugati in continuare ,in loc sa puneti mina pe arme ,nu sa astepti sa vina dunzeu sa faca dreptate nu exista dnezeu voi trebuie sai judecati voi sinteti dzeu si sai ucideti pina in al treilea neam pe acele curve ....care va sug singele ..uitativa la alte tari si luati exemplu ucideti numai asa veti reusi.


  14. Anonim Says:

    ...doar noi am inventat "sa moara si capra vecinului", suntem darzii luptatori care am spus "putea sa fie si mai rau", iar cand ne-am simtit coplesiti de probleme, cu mandrie patriotica ne-am consolat ca "Dumnezeu ii da romanului cat poate duce"....
    HALAL POPOR!


  15. alexandra Says:

    mihai viteazul este filmul meu de suflet ,l-am vazut cand aveam 14 ani si de atunci si pana aseara cand l-am revazut si am 47 de ani l-am tot cautat si revazut de neumarate ori si imi pare de fiecare data asa ca si prima , o capodobera de ceva mai mult decat de oscar un film de mare clasa unde nimic nu este nelalocul lui si nedocumentat de la personajele vremii la costume si decoruri cu artisti cum nu mai sunt in aceste vremuri de la marele amza pellea ce interpreteaza rolul lui mihai ca si cand ar fi intr-adevar el .un regal actoricesc si regizoral ,un domnitor pe care eu il iubesc si il cinstesc si care ma face sa plang de fiecare data vazandu-i sfarsitul nemeritat.conducatorii de ii avem de 20 de ani incoace nu sunt demni nici macar sa ii pomeneasca numele ,au vandut tara lui mihai viteazul fara lupta si pe nimic.multumim sergiu nicolaescu si multumim celor ce ne pun la dispozitie filmele adevarate romanesti


  16. Eugen Says:

    Filme, care vor dainui deapururi, in panoplia de aur a filmelor romanesti din tiate timpurile.Mihai Viteazul a fost principe al tuturor romanilor pe care i-a unit laolalta. Asa cum, istoria a fost dovedita, prin izvoarle scrise si lasate mostenire de ilustrii nostri inaintasi, tot asa si noi avem obligatia sa pastram vie amintirea faptelor drepte si eroice in constiinta noastra de romani.


  17. Anonim Says:

    acest film este intradevar o capodopera a cinematografiei romanesti.Un chinez imi spunea odata,ca pe vremuri la ei in China se faceau cozi interminabile cand aparea un film facut de Sergiu Nicolaescu si asta indiferent de film


  18. Anonim Says:

    excelent film nota 10!


  19. Anonim Says:

    Sunt sigur ca este unul din cele mai frumoase filme romanesti.


  20. Anonim Says:

    Anonim
    21 iulie 2010, 01:31
    latiseDACA RUSII SI TIGANII NU AR FI TRAS TARA ASTA SUTE DE ANI INAPOI ASTAZI AM FI FOST SI NOI UN POPOR REPECTAT SI CIVILIZAT, DIN PACATE SE CONTINUA ACEASTA MOSTENIRE. ADUL DOAMNE PE VLAD TEPES.


    AMIN Frate !


  21. ROMANUL Says:

    Datorita lui MIHAI VITEAZUL traim azi in ROMANIA MARE ptr.ca el a facut la 27 MAI 1600 prima unire. Cei de azi ar trebui sa declare ca zi nationala a ROMANIEI aceasta data.Sper ca aceasta propunere sa aiba cati mai multi sustinatori.Macar atat merita acest MARE ROMAN!


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters