Inceputul adevarului (1989)


Un film de referinta pentru istoria Romaniei ce prezinta tara in perioada 1944-1946, cu intoarcerea armelor impotriva Germaniei fasciste, executarea maresalului Antonescu si abdicarea Regelui Mihai.

Regie: Sergiu Nicolaescu
Distributie: Gheorghe Dinica, Stefan Iordache, Mitica Popescu
19 Responses
  1. Anonim Says:

    mä bucur nespus pentru raza de luminä primitä dupä vizionarea acestui nemaipomenit film. sper si-mi doresc sä-l priveascä toatä lumea,indeosebi romänii.


  2. Anonim Says:

    Intradevar acest film ne mai aduce aminte ca printre Romani au mai existat si unii care inainte de a se gandi la ei, s-au gandit la ROMANIA si ne mai aduce o raza de speranta.
    Dar asta a fost odata...
    Acum sunt valabile mai mult cele spuse spre sfarsitul filmului: ....romanilor le lipseste demnitatea si onoarea.
    Sa traiesti Romanie oriunde te-ai afla. Speranta moare ultima.


  3. Edi Says:

    A facut Nicolaescu asa film in 1989? Atat pre- cat si post-decembrist a fost o perioada tulbure, incat nu reusesc sa-mi aduc aminte de asa film. Pe atunci ne preocupa pe toti filmul de atunci, nu filmul asta. Probabil insa ca intr-adevar e pre-decembrist. De aia i-a si spus "Inceputul adevarului". Daca ar fi fost post-decembrist atunci ar fi trebuit sa-i spuna "Inceputul minciunii".

    Fiindca prin miciuna au ajuns comunistii la putere...


  4. Dobrila Marian Says:

    ce sa va spun!!filmul asta ma lasat fara cuvinte si sunt foarte fericit ca am avut ocazia de al viziona!!!spre nefericirea noastra multi din conducatorii tarii noastre se pare ca nu prea vizioneaza filme de genul asta! Ar fi bine, asa , ca sa nu se uite prin ce a trecut poporul roman ca sa ajunga la democratie!!si cel mai rau sa nu se repete istoria!!


  5. UN FILM CE AR TREBUI PUS IN FIECARE ZI PE TOATE CANALALELE,SA vedem ce lasi am fost si ce lasi v om fi si de acum inainte.Cine uita istoria risca sa o repete,pregatiti va sa pupam Urss


  6. Anonim Says:

    UN FILM CE AR TREBUI PUS IN FIECARE ZI PE TOATE CANALALELE,SA vedem ce lasi am fost si ce lasi v om fi si de acum inainte.Cine uita istoria risca sa o repete,pregatiti va sa pupam Urss


  7. Anonim Says:

    Filmul a fost facut in 1993.


  8. Anonim Says:

    Nascut pe plaiurile maramuresului,crescut in doctrina unei ere noi, ideologie proletara,populara,socialista cu perspectiva de-a deveni comunist.Am invatat o istorie si-am descoperit o conspiratie inpotriva adevarului,am crescut in minciuna cu un sistem si o societate de coruptie si inselatorie,daca privesc inapoi in cursul istoriei romania a suferit datorita ipocriziei si lipsei de demnitate morala.Astazi no duce mai bine.Am abdicat in fata unui sistem ce-l descoperisem eronat si ma facut sa parasesc o viata fara viitor,filmul inceput de adevar pentrut cine?pentru cei ce continua sa produca in continuare ce lasasera cei din urma mostenirea cu care astazi Romania isi continua accensiunea spre ripa...
    Sper ca intr-o buna zi sa se nasca cu ,,adevarat,, un ,,inceput,, de ROMAN


  9. Tavi Says:

    Sergiu Nicolaescu face cateva greseli istorice majore.
    1. Antonescu & co a fost executat pe 1 iunie, nu pe 6 iunie cum se titreaza la inceputul filmului;
    2. Ion Antonescu nu i s-a adresat regelui cu "Maria Ta" ca in film ci i s-a adresat cu "Dumneavoastra", acest lucru l-a iritat pe rege;
    3. Protocolul de adresare la nivelul casei regale era cunoscut si arhicunoscut de orice roman care trecea prin scoala primara, nu era nevoie ca Sanatescu sa explice lui Ion Antonescu si lui Mihai Antonescu care este apelatiunea oficiala;
    4. Cand regele ramane fara tigari, un demnitar al statului (Mihai Antonescu) nu ii intinde pachetul sau ca intre amici de pahar;
    5. In finalul scenei abdicarii regelui, istoria spune ca Petru Groza ii arata pistolul reginei, nu regelui.
    Este de neinteles de ce un regizor de talia lui Sergiu Nicolaescu si-a permis sa falsifice aceste date consemnate de istorici (ex. Gh. Buzatu), in fond este un film istoric nu o poveste ecranizata.


  10. Tavi Says:

    Am scris gresit mai sus si rectific: in film este titrat 5 iunie.
    Mai adaug ca ce am aratat sunt erorile foarte mari, erori marunte sunt mult mai multe.


  11. este un film extraordinar de bun in ciuda unor comentarii rautacioase,care dintre tinerii regizori ar mai face un film bun respect domnului regizor si intregii echipe pentru realizarea filmului merita sa il vedeti


  12. Anonim Says:

    este cel mai prost fim vazut vreo data


  13. ricky Says:

    anonim[30.mai2011]a-i probleme cu cerebelul.tavi esti ok.daca nu era plaga comunista ramaneam Romani si nu mai mai aveam pleava manelista.Antonescu ar fi avut grija.


  14. Catalin O. Says:

    D-l Antonescu a fost un roman si patriot adevarat. Toti acei care au nazuit la unirea Romaniei sau reintregirea ei au sfarsit ucisi, prin tradare, incepand de la Mihai Vitezul si pana la el, cu exceptia lui Cuza-Voda ,exilat.Prin alianta cu Hitler nu adorit dacat sa-si vada granitele reintregite ale tarii, apoi sa se retraga,dar nu a mai apucat.Nemercul ala de asa zis regele mihai(scris cu litere mici), l-a vandut pe Domnia Sa Antonescu bolsevicilor, nu ca vezi Doamne il durea pe el de romani ci sa nu ramana pe locul 2, iar comunistii, la prinderea ciolanului.Parsivul ala de asa zis rege sa se intoarca in Elvetia si sa nu-si mai bage nasul in Romania ca a fost un porc ca si tat-sau Carol. Daca nu ne vindea rusilor la 23 August, nu mai era nici mascarada cu comunismul in Romania si aveam si noi romanii alt statut in Europa si nu ca toate tarile din blocul de Est(foste comuniste) niste ratati.Toti politicienii actuali sunt fostii comunisti, adica CANCERUL lumii si nu vom mai scapa de ei in veci sau daca vine iar un ION ANTONESCU, DUMNEZEU sa-L odihneasca.Istoria Adevarata sa recunoasca:Ion Antonescu este un EROU National.Niciunul dintre oamenii mari aia Romaniei nu au spus inainte de moarte si dincolo de ea: Traiasca Romania! Cine nu analizeata asta sau face misto, inseamna ca nu e roman sau e mare habarnist in istorie. Dumnezeu aibe grija de noi Romanii!


  15. Anonim Says:

    Maresalul Ion Antonescu trebuie reabilitat de catre romanii de rand prin ridicarea de Statui in curtile lor unde fanariotii aflati la putere nu au curajul sa le darame. Romania a fost si este in constinuare ruinata de catre ciuma rosie controlata de evrei.


  16. Anonim Says:

    DA,FILMUL ESTE BUN CU MICI RETUSURI.CE VREA DE FAPT SA ARATE IN ACEST FILM REGIZORUL SERGIU N, ESTE IDEEA DE MARE GRESEALA SI CHIAR CRIMINALA, PRODUSA DE CASA REGALA SI UNII OAMENI POLITICI AI VREMII CE AVEAU SA ARUNCE ROMANIA IN GHEARELE COMUNISMULUI . ACTUL DE LA 23 AUGUST A FOST O LOVITURA DE STAT,REGELE MIHAI A FOST DOAR UN PION PE TABLA DE SAC, DAR SE FACE VINOVAT CA A PARTICIPAT LA BOLSEVIZAREA ROMANIEI.MARESALUL ION ANTONESCU NU A STIUT SA I-SI DUCA ROLUL DE DICTATOR -NEVOIT- PANA LA CAPAT.ESTE TRIST CA ASTAZI BATRANUL REGE MIHAI, NU RECUNOASTE PUBLIC DE GAFA ISTORICA PE CARE A FACUTO. TOTUSI BRAVO ROMANI CA ATI REUSIT SA VA RIDICATI DIN MZERIA COMUNISTA IN NCARE A-TI FOST ARUCATI.


  17. Tabarac Mihai Says:

    Domnule Catalin O. Cred ca trebuie sa inveti mai bine sa scrii si sa te exprimi romaneste si apoi sa comentezi istorie.Te rog sa-mi urmezi sfatul,daca nu vrei sa te faci de rusine.


  18. Anonim Says:

    daca MARESALUL ar fi reusit alta ar fi fost soarta Romaniei acum.


  19. Anonim Says:

    chemsera imposibil sa te pui cu tavalugul rusesc,mai devreme sau mai tarziu tot se intampla !!


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters