După-amiaza unui torţionar (2001)


Gheorghe Dinica, Radu Beligan. O jurnalista si un profesor, membru al Asociatiei fostilor detinuti, cauta un subiect pentru un reportaj. Il gasesc in persoana lui Franz Tandara, fost copil de trupa, apoi vagabond, dupa razboi, detinut politic in anii '50 si apoi tortionar. Reportera incearca sa-l inregistreze pe un casetofon, el rememorandu-si viata, copilaria, cum si-a omorat tatal cu sange rece, cum a furat statul in toti acesti ani, precum si ororile din inchisorile cu detinuti politici. Pentru buna purtare, el a fost mutat apoi de la inchisoare, la spitalul de nebuni, de unde i se tragea si nebunia, recunoscand ca este si acum cam slab de nervi. Franz locuieste impreuna cu sotia si fiul sau, langa Giurgiu, intr-o casuta si creste albine.
3 Responses
  1. Simona Says:

    "Povestea" protagonistului e macabră...


  2. Andrei Says:

    Oare cati tortionari or fi fost ? De ce am fost noi blestemati ca popor sa ne omoram intre noi? Oare cand ne vom civiliza, cand ne vom desprinde de instinctele animalice? Oare cand va sti fiecare care ii este locul in societate si isi va vedea de treaba lui ? Eu cred ca intotdeauna se vor gasi cozi de topor care sa loveasca in proprii semeni.Nazismul si comunismul ar trebui permanent identificate in orice loc de pe glob si eradicate imediat de catre o organizatie mondiala.


  3. Anonim Says:

    da intra-devar natiunea noastra are o pasiune pentru tradare ...:(


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters