Unul din cele mai bune filme ale lui Sergiu Nicolaescu, poate imediat dupa Mihai Viteazul. Ipu, idiotul satului, de o candoare si un firesc dezarmant, traieste ultimele zile ale ocupatiei germane in satul sau transilvan. Dupa ce un militar neamt a fost ucis, localnicii sunt amenintati cu distrugerea totala daca nu-l predau pe terorist. Ipu accepta sacrificul in schimbul unei parcele de teren pentru familie si unei inmormantari de lux la a carei repetitie tine mortis sa asiste.
Regie: Sergiu Nicolaescu Distributie: Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Dinica, Amza Pellea
Naica si veverita Naica, un baietel de la tara, descopera lumea din jur. In acest episod descopera padurea.
Film pentru copii. Al patrulea episod al unui miniserial intitulat "Aventurile istetului Naica". Filmul a fost inclus si in lungmetrajul "Unde esti, copilarie?"
Titlu Original: Declaratie de Dragoste Anul: 1985 Duratia: 95 min. Descriere: Un film despre iubire si viata de licean care a umplut cinematografele. "Declaratie de dragoste" poate fi considerat unul dintre primele "lovestory-uri" romanesti. Adrian Paduraru si Teodora Mares sunt protagonisti, iar Ion Caramitru si Tamara Buciuceanu fac doua roluri de neuitat in ipostaza faimosilor profesori Socrate, respectiv Isoscel. Este primul film al unui adevarat fenomen sociologic al anilor '80, "care oferea tinerilor o alternativa la conformismul cinematografiei epocii" (Tudor Caranfil).
Un grup al "Fratiei" pasoptiste preia o comoara a lui Tudor din Vladimiri pentru a o schimba pe arme, la Brasov, in lupta cu arnautii si cu propriile lor tentatii. Margelatu, temut de multi, ajuta rezistenta in lupta impotriva autoritatilor statului.
"O echipa experimentata in filmele cu haiduci (scenaristul Eugen Barbu, actorii Florin Piersic, Marga Barbu si Ion Besoiu) si un regizor specializat in filme istorice (Doru Nastase) au reconstituit cu farmec inceputul de secol 19 romanesc si le-au adaugat aventurile lui Margelatu pe fondul miscarii pasoptiste. Dupa aventuri palpitante, doar Margelatu ajunge teafar la capatul Drumului Oaselor, iar cei aproape sase milioane de spectatori ai acestui film de succes vor impune un ciclu care il va face pe Margelatu nemuritor" (Ion Tutui - ANF).
"Reconstituire a societatii romanesti, de la mijlocul secolului XIX, cu puternic parfum de western spaghetti. Cel mai dinamic episod din seria scrisa de Eugen Barbu, in colaborare cu N. Paul Mihail (continuata cu Trandafirul galben, Misterele Bucurestilor, Colierul de turcoaze si Totul se plateste), in care isi face debutul Margelatu, personaj enigmatic, "cavaler al norocului" venit de niciunde, jumatate haiduc, jumatate revolutionar de profesie. Buna alegere a spatiilor de filmare intr-o geografie generoasa, printre vulcanii noroiosi, scene de actiune profesional puse in cadru, dialoguri consistente, cand nu sunt umbrite de arhaism ostentativ, si amplu comentariu muzical al compozitorului George Grigoriu, solicitat pe durata intregului serial" (Tudor Caranfil).
Boierul Vasilescu Costache are o fiică, Roxana. Aceasta este plecată la studii. Acest boier ia diamantul "Lacrima Cerului ", pentru comercializare de la Zulnia. Ştiind că va muri, îşi anunţă rudele de locaţia banilor. Solomon este comisar. El descoperă moartea lui Vasilescu Costache şi acuză de crimă pe Andronache. Acesta fuge urmărit de comisar şi oamenii acestuia. Marin are testamentul boierului , care era favorabil pentru Roxana. Ajuns la un han, acesta va fi ucis şi i se confiscă testamentul. Din acest moment începe o luptă, pentru avere, a mai multor persoane implicate, comploturi...
Occident este o comedie depre noi, despre ce ni se intampla, o privire ironic-amara asupra situatiilor uneori hazlii, alteori ridicole si de cele mai multe ori fara solutie in care ne arunca viata in Romania de azi. In aceeasi masura, Occident e si o poveste despre intamplare, despre coincidente, despre surprize si despre timp. Occident impleteste trei istorii diferite care se petrec in aceeasi saptamana, cu personaje ale caror trasee in viata se intretaie, se suprapun si se conditioneaza, cel mai adesea mai presus de vointa lor. Personajele care sunt principale intr-una dintre povestiri devin secundare in celelalte. Anumite secvente se reiau de-a lungul filmului si aduc de fiecare data alte amanunte care pun intr-o lumina diferita intamplarile pe care le-am vazut. Nu exista un singur final echivoc, prima povestire se opreste in fiecare dintre cele trei parti ale filmului intr-un alt moment ce sugereaza solutii radical diferite pentru personaje.
Regie: Cristian Mungiu Distributie: Alexandru Papadopol
Un film de referinta pentru istoria Romaniei ce prezinta tara in perioada 1944-1946, cu intoarcerea armelor impotriva Germaniei fasciste, executarea maresalului Antonescu si abdicarea Regelui Mihai.
Regie: Sergiu Nicolaescu Distributie: Gheorghe Dinica, Stefan Iordache, Mitica Popescu
Cu detasare si ironie, pe fondul muzicii lui Adrian Enescu si al jocului eroilor filmului, Dan Pita reuseste sa construiasca, pentru prima data in filmul romanesc, o veridica si pasionanta poveste in mediul muncitoresc, in care tinerii au pacate si preocupari extraprofesionale.
Regie: Dan Pita Distributia: Claudiu Bleont, Tudorel Filimon, Virgil Andriescu
Povestea unei familii modeste ce traieste pe scara C, intr-un cartier din Bucuresti. Fiul acestora da telefoane la liniile erotice, insa ceea ce nu stie el este ca in partea cealalta a firului se afla chiar mama lui. Baiatul este fascinat de una dintre vecinele sale, pe care si-o imagineaza in diferite ipostaze. O mica neintelegere legata de liftul cu care cei doi urca in bloc, va face ca lucrurile sa decurga de minune nu numai intre el si fata la care viseaza, ci si intre parintii lor.
Scurt metraj
Regie: Cristian Nemescu Distributie: Lucian Ciurariu, Alex Marginean, Maria Dinulescu, Catalina Mustata
La inceputul secolului al XIX-lea, printr-o tacita intelegere cu doamna Haricleea, care doreste sa-si indeparteze sotul de la tron, bandele lui Pazvanoglu, pasa de Vidin, ataca fara mila satele, rapind fete. Haricleea isi trimite fiul la adapost, la o manastire, dar haiducii lui Amza il rapesc, pentru a-l da in schimbul incetarii jafurilor. In timp ce haiducii urmaresc un boier, care vrea sa fuga din tara cu averea, Pazvanoglu ataca din nou. La randul lor, haiducii, ajutati de Anita, patrund in palatul pasei si elibereaza fetele. In haosul creat, fiul Haricleei este ucis.
Regie: Dinu Cocea Distributie: Toma Caragiu, George Constantin, Alexandru Giugaru
Denumire: Romania Ciopartita An: 2005 Limba: Română Despre film: Este un documentar despre Romania in timpul Razboiului al 2-lea Mondial. Si anume cum a fost rapita Basarabia de catre rusi (Pactul Ribentrop-Molotov)
Mihai un adolescent orfan poreclit Roscovanul Costel Baloiu este atras in actiunile organizate de U.T.C. impotriva ocupantilor nazisti. El descopera faradelegile fostului comisar Potra insarcinat cu anchetarea comunistilor.
Actori:
Sebastian Papaiani (1936) -- Vagabondul Lampa Costel Baloiu -- Roscovaul / Mihai Secosan Mihai Gogiltan -- actor Ion Ghitoiu -- actor Mihaela Dumbrava -- actor Mihai Dumbrava -- actor George Gherasim -- actor Florin Piersic (1936) -- ofiter la Centrul de Recrutare Ferenc Bencze -- gardianul Ghenadie Constantin Codrescu -- Florica Potra Cristina Cirstea -- actor Cornelia Turian -- actor Boris Ciornei -- actor Aurel Giurumia -- actor Anastasia Anghel (1929) -- actor Zephi Alsec (1923) -- politistul Mitica Burlacu Hortensia Panamarenco -- actor Florina Cercel -- activista P.C.R., Elena Duma Constantin Rautchi (1934) -- Instructor la Scoala de Corectie Ion Anghel (1928) -- actor Sergiu Nicolaescu (1930) -- sentinela la Scoala de Corectie H. Nicolaide -- actor Jean Constantin (1928) -- spargatorul Achim / Tungsram Corina Chiriac -- Suzi Petre Gheorghiu -- actor Nucu Paunescu -- actor Petre Gheorghiu-Goe -- actor Stefan Tapalaga (1933) -- Chiriac Traian Petrut -- actor
Echipa productie:
Francisc Munteanu -- regizor Nicolae Girardi -- imagine Lidia Luludis -- costume Adriana Ionescu -- montaj Anastasia Vitanidis -- machiaj Temistocle Popa -- muzica Ion P. Ion -- regizor secund Francisc Munteanu -- scenarist Petre Veniamin -- decoruri Gheorghe Ilarian -- sunet Radu Rusch (1952) -- cascador
Ultima parte a tripticului dedicat haiducului Saptecai si episodul 6 al seriei Haiducilor. Aventuri legate de capturarea bijuteriilor fostului domnitor Hangerli, vanate de Caragea Voda pentru fiica sa Ralu, precum si de haiducii lui Saptecai. A fost filmat concomitent cu celelalte doua filme ale tripticului ("Haiducii lui Saptecai" si "Zestrea Domnitei Ralu").
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.
Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!