Balanta (1992)


Ecranizare a romanului omonim al lui Ion Baiesu, filmul prezinta viata unei absolvente de psihologie la Paris si a unui doctor chirurg, care nu se obisnuiesc cu viata de dinainte de 1989 оn Copsa Mica.

Regie: Lucian Pintilie
Distributie: Maia Morgenstern, Razvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Dan Condurache, Dorina Lazar, Florin Calinescu
17 Responses
  1. Unknown Says:

    unul dintre cele mai tari filme romanesti de dupa revolutie!!!!!!!


  2. cristina Says:

    Este cel mai bun film romanesc din toate timpurile, dupa mine, bineinteles, si eu sunt cinefila inraita.
    Si melodia cu Magdalen-o ma obsedeaza si acum. Dupa Balanta, facut imediat dupa revolutie,aproape toate filmel Romanesti au preluat formatul acesta al absurdului comic proverbial romanesc.Ce e superb cu acest film este ca practic descrie o relitate pre-revolutie, care este exact valabila si azi, la 20 de ani dupa, si ca protagonistii sunt de fapt intelectuali, in timp ce o gramada de filme de dupa prezinta lumea de jos: tarani, cartiere, mahala, bisnitari, tigani etc, toti foarte buni si reali si ei dar Balanta are acest plus.


  3. Anonim Says:

    Trebuie sa fii prost sau ticalos ca sa spui ca aceasta mizerie e cel mai bun film de dupa revolutie.
    E o bataie de joc la adresa Bisericii( apar doi preoti, unul fuma, altul injura si curvasarea), eroul principal bate si injura la modul isteric pe toata lumea, la fel ca si eroina principala, care il incinereaza pe ta-su, ca asa fac paganii. Astea si faptul ca regizorul este evreu explica `succesul` international al filmului.


  4. Anonim Says:

    Imi poate spune cineva cine canta melodia magdalena din filmul Balanta 1992 de sa sfarsit? daca o are cineva sau macar daca stie cine o canta rog sa imi scrie la ionutfly@yahoo.es


  5. Anonim Says:

    Un film slab.Sonorul lasa mult de dorit iar povestea e lipsita de acel ceva care sa te faca sa tii filmul minte.
    Mi se pare un film foarte slab..si atat.


  6. Anonim Says:

    SUPER.IMI PARE RAU CA NU L-AM VIZIONAT MAI DEVREME.SUBIECTUL E OARECUM REAL.AM CUNOSCUT PERSONAL PERSOANE CARE SE ASEMANAU PERFECT CU PERSONAJELE DIN FILM.ACTORI,SCENARIU,REGIZOR,TOTUL DE PRIMA CLASA.


  7. Anonim Says:

    Mi-a plăcut. Mi-a plăcut scenariul, mia plăcut regia dar mai ales mi-a plăcut Maia Morgenstern - o bucurie s-o vezi. La mulţi ani Maia.


  8. manciclon Says:

    Prost? Ticalos? A mai zis cineva" nu spui cine, mon cher" ..."niste huligani"...dupa revolutie.
    "E o bataie de joc la adresa Bisericii( apar doi preoti, unul fuma, altul injura si curvasarea)"...ziceai mai sus...cati ani ai 17...18... maxim 20. Ai prins vremurile in care nu puteai sa faci nimic ? Vrei sa spui ca acum multi preoti fac altceva...trebuie sa-i filmez ca sa iti demonstrez cum "unul fuma, altul injura si curvasarea"...credinta in Dumnezeu o au oamenii care incearca sa faca ceva pt poprul asta de daci hibridizati romanic...otomanic...austro..etc ,fara nici o putere.Daca tu crezi, ia moastele din fiecare oras ,uneste-le si si vezi daca poporul Roman poate sa mai platesca niste hartii colorate ,ba la fni, ba la alfa, etc. Inca acest film nu are atat sadism cat era pe vremea ceausecului preaslavit de tot omul care nu mai are nimic in ziua de azi. Seamana cu poporul Lui cand a inceput sa se inchine la alti zei = bani in ziua de azi. Daca ai putere ...da o replica si....cati ani ai?


  9. Anonim Says:

    acest film este un amestec al realitatii cu minciuna crasa,generat de ura si nimicnicia jidoveasca avind ca scop ingroparea si mai adinc a spiritului romanesc......acel 10% neadevar e de-ajuns sa creeze sabotajul,la care cristina si comentariul sau sta ca drept dovada.....o timpita si/sau o snoaba pentru care taranii si cartierele fac parte din lumea de jos......


  10. Anonim Says:

    A fost un film potrivit la momentul aparitiei in 1992.
    Se vroia atunci sa se arate realitatea pe fatza, se simtea nevoia de o descarcare...sa zicem "cinematografica", pentru ca pana in '89 se facea totul cu frica desi se prezenta si atunci realitatea.
    Limbaj vulgar,unele dialoguri sunt interesante dar un film exagerat de trist.
    L-am revazut acum dupa mai mult de 10 ani si am impresia ca regizorul a inghesuit in film tot ce poate fi mai rau in Romania.De ce spun inghesuit? pentru ca este un film "alergat".
    Radu


  11. Mariano Says:

    Film bun- daca este sa-l numim bun ar fi "Morometii" - "Balanta" este haz de necaz si oficializarea injuraturilor pe marele ecran.Acum uniii nu zic nu, or fi cinefili inraiti, dar cine stie la ce balarii s-au uitat pana acum. Chestia asta cu uitatu' este ca si chestiunea cu cititul - nu depinde cat ci depinde ce.....
    Dar ca toate filmele romanesti fara exceptie - sunetul este catastrofal, coloana sonora este un fiasco, zgomotul de fond si prelucrarile varza....nu s-au nascut acei romani care sa fie ingineri de sunet desavarsiti.
    Poate si acest aspect- contribuie o dat in plus la devalorizareaproductilor noastre inca de la debut.


  12. Anonim Says:

    de departe cel mai impresionant film despre comunism.felicitari



  13. Dorel Says:

    pe acelasi subiect, mie mi-a placut mai mult " Mere rosii" cu Mircea Diaconu, aparut inaintea " erei noastre"


  14. Anonim Says:

    Un film ce exagereaza mizeria umana.Imaginea si sunetul sunt sub orice critica. Nu merita nici vazut si nici revazut


  15. Anonim Says:

    un film deosebit de bine realizat. m a facut sa ma destind si sa mi dea pofta de ras. As vrea sa stiu cum se numeste melodia Magdalena din film . adrian@likepc.ro Multumesc anticipat


  16. Anonim Says:

    @manciclon:
    Replica la ce? Intai ar trebui sa spui ceva cu cap si coada.


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters