Cel mai iubit dintre pamanteni (1992)


Petrini, filozof de profesie, e ridicat de Securitate, din pasnicul sau camin, si supus anchetei, din cauza unei scrisori interceptate pe care unul dintre fostii sai colegi de faculatate o incheia cu un banc stupid, schimbat frecvent intre ei: "Astept ordonante". Experienta de detinut in universul concentrationar si apoi intre zidurile la fel de inchise, ale "libertatii" ii largesc eroului orizontul filozofic.

Regie: Serban Marinescu
Distributie: Stefan Iordache, Maia Morgenstern, Victor Rebengiuc
15 Responses
  1. Anonim Says:

    steagul romanesc este rosu, galben si albastru.

    ideea este superba. multumim


  2. Anonim Says:

    Tuturor romanilor care nu cunosc ordinea culorilor drapelului national (cca. 65 % dintre noi !!!) :

    ALBASTRU - GALBEN - ROSU

    Intotdeauna, dar absolut intotdeauna, culoarea albastra este plasata in stanga drapelului, la hampa (lance). Este o rusine imensa sa nu se stie ordinea culorilor drapelului national ! Exista "destepti" care arboreaza in primarii drapelul avand culorile invers !


  3. Anonim Says:

    sunteti foarte destept!
    Rosu, galben si albastru
    Este al nostru tricolor!


  4. Anonim Says:

    Romania in epoca de Aur!
    Sa jignim oameni de valoare prin anonimat ,este simplu!
    Dar te intreb, anonimule ,
    -te-ai spalat pe dinti,inainte sa vorbesti?
    analizeaza-te, compara-te si taci!!
    felul in care scrii, spune totul despre tine!!
    rusine sa-ti fie!


  5. Bogdan M. Says:

    Schimbul precedent de comentarii este extrem de sugestiv :) Drapelul romanesc este intradevar albastru-galben-rosu incepind de la lance si nu mi-am inchipuit vreodata ca e cineva care nu stie asta in afara de....
    Am vizitat Romania in vara asta si am constatat cu reala surprindere ca populatia Romaniei s-a schimbat ca si "rasa". Acum este predominanta rasa "copiii lui Tanta si Costel" :) Nu mai ai loc de ei oriunde ai merge.
    E mult de scris pe tema asta. Trist. Cind spunea Brucan in '90 ca Romaniei ii trebuie cel putin 20 de ani ca sa ajunga undeva la lumina.....toata lumea l-a injurat. Parerea mea a fost ca trebuie sa treaca cel putin doua generatii pentru ca Romania sa mearga "undeva"....dupa vizita din vara asta pot spune cu ferma convingere ca daca generatiile se schimba in felul in care se schimba....pot trece, nu doua ci douazeci si doua de generatii, pentru ca in Romania va fi tot bezna. Oamenii subtiri sint o minoritate sugrumata de o mare de cornute ingimfate si agresive. Pacat. Trist.


  6. Anonim Says:

    Cati neuroni sunt necesari pentru a privi steagul national prezentat in dreapta-sus si a VEDEA/INTELEGE o data pentru totdeauna ca ordinea culorilor este : ALBASTRU - GALBEN - ROSU ? Aici se vorbeste de DRAPELUL NATIONAL si nu de "Tricolorul" lui C. Porumbescu sau alte cantece patriotice ! Este REVOLTATOR ca un numar imens de romani sa nu stie ORDINEA culorilor nationale. Mai multa inteligenta si calm se impun acelora care dau dovada crasa de ignoranta.


  7. Anonim Says:

    La gradinita am invatat ca albastrul e langa "bat", asa ne spunea educatoarea ca sa tinem minte ordinea culorilor drapelului.


  8. Edi Says:

    Da' pentru ce va certati aici-sha-ia, '~ai, onanimilor? A, steagul din dreapta sus a paginii nu avea ordinea corecta a culorilor la vremea la care sesizati/comentati voi? Ei, iaca ca acuma cand comentez io o are, na! Fiti si voi milostivi'~ai, poate ca se impregnase si omu' de versurile lui Foartza din piesa "Anule, hanule" a formatiei Phoenix. Ia asculta mata aici-sha-ia, '~ai.

    Face cica:

    "Galbin, v^n~at si pembe
    Sa se ushte ramul
    Heiiii, la Edi-kule"

    Pembe e un fel de roz pe turceste, adica un fel de roshu decolorat de intemperii, tot asa cum si v^n~at e un albastru decolorat asijderea.

    Iar Edi-kule e o temnitza otomana, da? Deci acuma metafora e clara?

    Neamul nostru tinut in temnitza.

    Domnilor, in titlul piesei antepomenite, "Anul" e 1945, iar "hanul" e Palatul Livadia din Yalta, Crimeea, adica acolo unde s-a hotarat soarta Europei de Est postbelice, deci implicit si a Rom^niei zugravite in film. Dat dracului Foartza asta, mi-au trebuit peste treizeci de ani de la aparitia albumului "Mugur de fluier" (1974), care include si piese asta, sa ma prind ce-a vrut sa spuna Foartza in textul asta.

    Ma si mir ca a putut trece asa ceva de cenzura vremii. Macar comentariul meu are cat de cat legatura cu filmul si cu romanul lui Marin Preda'~ai? Dar ale voastre?


  9. Anonim Says:

    logic ca ordinea culorilor este albastrul,galben si rosu iar semnificatia lor este pentru albastru cerul senin ce n-il dorim deasupra tarii,pentru galben cimpiile manoase de griu care ne caracterizau tara ca grinar iar pentru rosu semnificatia este singele eroilor neamului varsat de-a lungul istoriei pentru apararea gliei!!asadar e clar pentru toata lumea?


  10. Anonim Says:

    Interesant ca va certati pe culorile steagului cind totata lume stie ca albastru este la "batz". Lumea spune rosu, galben si albastru pentru ca asa suna cintecul care s-a imprimat in capul nostru si daca va ginditi bine creierul nostru este obisnuit sa "citeasca" de la stinga la dreapta! Asta este tot! Sint convinsa ca toata lumea stie care sint culorile steagului Romanesc.


  11. Dumitru Florin Says:

    Nu stiu cati dintre voi ati citit cu atentie romanul in intregime cel putin eu sunt de parere ca acest film este cea ma slaba ecranizare posibila a acestui roman extraordinar...


  12. Doru Says:

    Da.CORECT !ecranizarea este de departe mai slaba decat textul...asta pentru ca este consultat de un taran Intelectualii nu se baga !Ei combat la ICR !


  13. dicui petre Says:

    as vrea ca tinerii din ziua de azi sa inteleaga macar jumatate din mesajul autorului acestui film


  14. Anonim Says:

    filmul,chiar daca bine realizat,nu atinge valoarea cartii. ca sa nu pomenim faptul ca: " Daca dragoste nu e... nimic nu este' apartine Sf.Apostol Pavel."dragostea nu cade niciodata", incheie tot el..


  15. Anonim Says:

    http://fatfrumosro.blogspot.com/2012/05/fat-frumos.html


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters