Un Comisar Acuza (1973)


Al treilea film din cunoscuta serie de 5 filme cu Comisarul Moldovan/Miclovan. Aventurile continua in ritm indracit, iar lupta impotriva gruparilor interlope ale Bucurestiilor anilor ’70 ia o turnura nebanuita. Gheorghe Dinica, interpretul lui Paraipan, face un rol antologic, unele dintre replicile sale pastrandu-si savoarea si dupa treizeci de ani.

Regie: Sergiu Nicolaescu
Distributie: Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Dinica, Jean Constantin
6 Responses
  1. Anonim Says:

    O gresala in prezentarea filmului - "lupta impotriva gruparilor anilor '70" - actiunea se petrece in anii '40...


  2. Anonim Says:

    conform datelor prezentate in acest site este vorba de al doilea film ! nu al treilea:
    1972 Cu mainile curate
    1973 Un comisar acuza
    1974 Ultimul cartus
    !978 Revansa
    1981 Duelu
    2008 Supravetuitorul


  3. Edi Says:

    Durere piesa asta a lui Oschanitzky. Asa imi doresc sa prind un moment din seria asta in care sa o pot asculta in intregime. Ca pe disc nici sansa, cred. Cine sa fi extras coloana sonora la asa ceva?


  4. Gimi Says:

    Ce sar mai putea spune despre domnia sa Sergiu Nicolaescu sau despre ceilalti monstri sacri ai cinematografiei romane postdecembriste.Fenomenali,geniali.Pacat ca in curind vor ramine doar filmele cu care ne-au incintat.
    Sincere felicitari pentru ce care apar in film.Pacat ca nu mai apar altii ca iei


  5. Anonim Says:

    sunt in madrid-spania...si nu pot vedea nici un episod din gruparea comisarului moldovan....care ar fi misterul....imi poate spune cineva???va rog frumos....multumesc


  6. Anonim Says:

    In realitate filmele cu comisarii Miclovan, respectiv, Moldovan alcatuiesc doua miniserii cinematografice, si nu una, dupa cum urmeaza:
    "Cu mainile curate" si "Ultimul cartus" il au ca personaj principal pe comisarul Miclovan, care, de altfel si moare la sfarsitul primului film din serie, al doilea constituind doar o urmare-ecou a primului, iar filmele "Un comisar acuza", "Revansa" si "Duelul" il au drept personaj central pe comisarul Moldovan. "Supravietuitorul" este doar o prelungire vaga,tarzie, a acestuia si nu se poate considera decat fortat drept element al miniseriei... Astfel ca e vorba de doua miniserii si nu de una, de doua personaje-comisar si nu de unul... Dintre ele se distinge cu deosebire primul, adica "Cu mainile curate" atat prin scenariu cat si ca povestire cinematografica convingator spusa. Asta, desigur si pentru ca scenariul era semnat de regretatul Titus Popovici. Urmatoarele cam schioapata la acest capitol, ele fiind doar un expozeu vizual socant pe alocuri dar lipsit de o naratiune solida.


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters