Ultimii Români - The Last Romanians
1/5


2/5


3/5


4/5


5/5


Vă aducem în atenţia dvs un documentar despre ceea ce înseama să fii român în Covasna şi Harghita. Un film de Răzvan Butaru. Vizionare placută!
16 Responses
  1. Mircea Says:

    E prea trist; nu pot sa ma uit. :( Romani straini in propria lor tara.


  2. Anonim Says:

    Repopularea zonelor parasite prin imbatrinire sau emigrare e simplu de rezolvat.La fel cum Americanii au oferit pamint gratis noilor veniti pe Continentul Ameriacan.Fiecare venit a primit pamint,care trebuia muncit si locuit,pe masura ce veneau din Europa,administratia locala era obligata sa avanseze in interiorul continentului,sa elibereze acte de proprietate.Si aici se poate oferind pamint prin birourile de turism din strainatate si vor veni straini care au de gind sa munceasca si sa locuiasca printre noi.Salut,Vic Umblatu.


  3. Anonim Says:

    m**e unguri...


  4. Anonim Says:

    Nu i-a silit nimeni sa vorbeasca ungureste. Dar invers cum ar trebui sa functioneze lucurile? Maghiarii care sunt romanizati? Nu este la fel de trist si acest fapt? Nu incercati sa-i vicitimazati, petru ca nu sunt victime.


  5. Anonim Says:

    sa invete ungurii romaneste ca doa sunt in romania si daca nu le convine ar tr sa ^lece in ungaria.


  6. Anonim Says:

    Intr-adevar s-au maghiarizat nume romanesti, dar si viceversa. Asta a este politica. Atrocitati au facut de asemenea si unii si altii impinsi de politicienii acelor timpuri. Sa nu victimizam pe nici unul mai mult sau mai putin decat celalalt. Bunul Dumnezeu va da dreapta judecata fiecaruia in parte. Oricum noua ne era mult mai bine daca nu ne conduceau centralizat de la Bucuresti. Autonomia este benefica tuturora. Vezi landurile germane, austriece, elevtiene, franceze, etc. Si le merge foarte bine. Doar Miticilor de la Bucuresti le este frica ca vor scapa ciolanul ardelenesc din mana. De aceea se alimenteaza politic si nu numai, viata oamenilor din anumite zone ale tarii. Domnul sa ne binecuvanteze pe toti.


  7. Matiaş Says:

    Cred că tu, "Anonim"-ule, eşti un prea mare şovin maghiar sau un vândut maghiarilor, ca să recunoşti în intrigile tale perfide că foarte mulţi dintre politicienii puterii din Bucureşti sunt români ardeleni.

    Realizăm că nu ai vrea să ne spui (sau să aflăm) că Bucureştiul este cel mai important centru economic al ţării (15% din PIB), din păcate, şi dacă nu ar fi aşa, nu s-ar înghesui politicienii maghiari să sugă la supapele bugetului românesc, mânuite în prealabil de politicienii români, ci ar sta sătui şi liniştiţi în judeţele lor închistate, retrograde, sălbăticite şi uimitor de sărăcăcioase, în ciuda administraţiei şi autorităţilor maghiare instalate de atâţia ani acolo!
    Landurile germane, "landurile" elveţiene (cantoane, pentru cei cu carte) etc. nu sunt pândite de oameni cu gândirea clasei politice din Ungaria, care a demis un director de teatru pentru că a închiriat o sală reprezentanţilor români, ca să poate să-şi serbeze şi ei ziua lor naţională şi a făcut imposibil organizarea evenimentului.
    Landurile şi cantoanele nu sunt conduse de oameni şovini, care au "alergie" la numele de ROMÂN şi sunt gata să te purifice etnic de pe pământul strămoşilor tăi sau să-ţi pună cizma asimilării maghiare pe gât, ci de oameni cu gândire pragmatică şi europeană.

    Aşa că hai sictir, Anonimilor şi vânduţilor! Mai bine golan, decât activist (al duşmanilor ţării)! MAI BINE MORT, DECÂT TRĂDĂTOR!


  8. Csibi Says:

    Autonomia este foarte bune la noi, maghiar şi romani, pentru ca asa o sa se vada cum fura una ca domnul Verestoy Attila! După ce va fi autonomia, politicieni maghiari nu va mai putea să dea vina pe români pentru saracia şi jafule din Covasna si Hargita. La noi si prefect tot maghiar este si tot luptăm cu Botosani pentru cei mai sarac zona a Romaniei. Si doar la noi nu este putoare pe oameni ca la Botosani


  9. Magda Says:

    Am fost si eu in zona aceea ...e trist ca nu mai sunt romani in localitatile unde majoritari sunt unguri,e trist ca bisericile ortodoxe , la Liturgia de duminica , sunt goale ... dar cred ca nu e din vina ungurilor, tot vina noastra e.
    Ungirii nu i-au dat afara de acolo , romanilor nu le pasa de alti romani.
    Ne lipseste ceva ce ungurii au din plin , NATIONALISMUL , nu acel nationalism extrem hitlerist ci pur si simplu nu ne iubim tara si neamul . Pleaca romanii din tara si nu recunosc ca sunt romani sau se dusmanesc intre ei , suntem dezbinati si ne pangem .


  10. Anonim Says:

    Aceste judete, cu o populatie sub media tarii, ar trebui desfiintate. Sincer, au axistat 4 impartiri adminsitrative ale tarii in regiuni inainte de 1968, cea din 1950, culmea in timppul vietii lui Stalin, era cea mai normala, fara zone administrative cu majoritate straina. Este o greseala a PCR ca a creat 2 judete majoritar unguresti, imaginati-va cum ar fi Covasna lipta la Brasov, Harghita impartit la Mures(nordul romanesc al Harghitei si depresiunea Odorhei), iar Ciuc la Bacau. Este foarte natural, cine spune ca depresiunea Ciuc si Gheorghieni , intre Hasmas - Calimani si Harghita, in mijlocul Orientalilor, ar trebui sa nu fie a Moldovei ?


  11. closca si crisan Says:

    al'de ishvan, atila, csibi si altii ca voi am ceva sa va supune la voi: merge pe data de 13.06.2011 la bucuresti cu totii si romani si unguri si faceti analize la institut( nu spun la nume pt ca fac reclama). eu va promit ca no aveti in vene sange de unguri veniti de la asia cum nici turci nu au sange de la inaintasi lor si nici israel nu are sange urmasi iacob. voi unguri prosti sunteti romani 80% ADN. voi prostilor cand ati avut nu ati stiut ce face si ati pierdut, nu sunteti buni cheperi...lasati la romani care sunt parinti vostri sa administreze tara, capusele ce p... mai suge daca moare javra?!!


  12. ..a ramas doar closca..crisan a fost turnat... Says:

    pentru someri sau cei ce terminat somaj si nu au de munci va invit in harghita si covasna, voluntari.orice meserie. pentru tineri gasim fete frumoase si romance si romales si unguroaice si nemtoaice sau pot merge cu noi acolo, va puteti gasi jumatatea.comunitatea ne va hranisi adaposti cum poate , nu vom face foame si reconstruim si reamprospatam zona o facem turistica. primarile vor ajuta logistic treaba noastra. vom face si in weekend petrecere in aer liber cu totii si ne vom iubi ca frati ce ne nastem pe acest pamant si crestem, chiar si arab este nascut aici tot roman este.facem istorie, asta ramane. cei hotarati sa lase aici mesaj cu mail si hotaram.


  13. Anonim Says:

    nu toti unguri sunt rai la fel cum nu toti romani sunt buni adevarul e ca cea mai rea este clica politica de la bucuresti de acolo porneste totul


  14. Anonim Says:

    asta este pericolul in ardeal .oistorie milenara a unui popor care este intinata si batjocorita.ei daca ar fi in alt stat european ar fi nevoiti sa invete limba de acolo cunosc caz concret de maghiari care vorbesc italiana.pt.trebuie sa munceasca si sa convietuiasca .la fel si in statele unite ale americii .in veti in limba ta materna daca doresti dar examenele le expui in engleza.in romania este totul posibil


  15. viorel Says:

    Solutia e ca alesi nostri sa nu m-ai faca aliante cu partide politice antiromInesti.Cum le pot permite marile partide sa guverneze ROMANIA alaturi de ei,ca apoi sa reprezinte interesele doar a unor zone romananesti populate de minoritati? Ar trebui data o lege prin care sa oblige ca toti cetateni romani indiferent de nationalitate sa studieze In limba romana clasele I-IV si folosirea obigatorie a limbi romane in toate institutiile statulu[primarie,politie,prefectura,trezorerie,etc.Nu va ascundeti In anonimat daca aveti ceva de sus?


  16. Anonim Says:

    Nici primarul ala nu stia bine romaneste,sa se duca in tara lor daca nu le convine de romani,ne-au vandut tara....


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters