Basarabia - Prăbuşirea unei lumi
1/4


2/4


3/4


4/4

BASARABIA - Prabusirea unei lumi


"Sub aspect teritorial, problema Basarabiei exista din 1484, devenind mai acuta in anii 1538, 1711, 1714 si 1812. In 1812 s-a schimbat doar jefuitorul, dominat de un apetit expansionist nepotolit, care, pe linga pamintul Romanesc rapit anterior de catre Turci si Tatari, a anexat si restul teritoriului dintre Prut si Nistru."
(Dinu Postarencu - Contributii la istoria moderna a Basarabiei)

"Din punct de vedere geografic, etnografic, istoric si economic, unirea Basarabiei cu Romania este pe deplin justificata."
(Tratatul de la Paris, 28 octombrie 1920)

5 Responses
  1. mihaeladr Says:

    Ar mai trebui continuat documentarul. Am cautat dar n-am mai gasit. Nu o fi descarcat?


  2. Anonim Says:

    puteti sa puneti si restul de documentar ? este foarte interesant, multumesc


  3. daN Says:

    si cand istoria devine mai interesanta...pauza. pe cand si continuarea? macar pentru urmasii celor nascuti in basarabia si refugiati in regat sa-si stie adevarata istorie. succes!


  4. Cristy_s6 Says:

    "SECRETUL" acestei taceri a fost extrem de simplu ! BARBATII tarii-adica fii si nepotii celor care locuiau in BASARABIA au fost recrutati in armata bolsevica, deci cine era asa de nebun sa voteze alipirea la patria mama cand stiau ce ar fi urmat -TRIMITEREA FIILOR SI NEPOTILOR in cosciuge !!! Au facut deci TOT ce au putut sa-si asigure VENIREA copiilor ACASA si apoi au votat ALIPIREA la ROMANIA !
    ASTA este MERITUL acestor BRAVI ROMANI-pe care nici azi ROMANIA nu stie sa-i RESPECTE !!!


  5. Anonim Says:

    adica ce vrei sa spui , ca au stat sa vada daca se intorc copiii acasa, sau poate i-au corupt pe bolsevici, au vrut sa vada cine va cistiga lupta dintre comunisti si taristi. cum de au fost recrutati numai de armata bolsevica si nu si de
    cea tarista?


Caută filme romanesti

Actiune (15) Aventuri (37) Comedie (69) Crima (9) Documentar (28) Drama (82) Film istoric (26) Muzical (2) Pentru copii (13) Scurt metraj (15)
Cinemaromanesc.blogspot.com este absolut legal şi contine doar linkuri către alte site-uri de pe internet: , youtube.com, dailymotion.com, video.yahoo.com şi altele...
Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactati site-urile care hosteaza aceste fisiere.

Pagina noastră nu gazduieste nici un film, noi doar căutam şi colecţionam filme de pe internet. Scopul nostru este promovarea filmului românesc. Filmul românesc trebuie să ajungă în casele tuturor românilor!

free counters